Lunna Gård

Lunna Gård, i Västra Götalands län, hjälper unga människor som gått vilse i livet att hitta hem till sig själva. Vi ger dem ledstjärnor som gör kursen och vägen tydliga. Vår metod är lika enkel som svår: vi lever ett vanligt familjeliv tillsammans.

Genom att växa in i en trygg vardag får de unga fast mark under fötterna.

Genom att alltid ha vuxna som förebilder nära sig får de positiva och stabila känslomässiga band till omvärlden. Genom att kunna lita på andra vågar de lita på sig själva. Genom att gå i en skola, anpassad till vars och ens förutsättningar, får ungdomarna en kunskapsgrund som kan ha saknats tidigare och som förbättrar chansen att stå på egna ben. Vårt mål är att varje utsatt individ skall bli så självgående att vi andra blir överflödiga.

Lunna är en avstyckad gård. Tidigare bedrev man jordbruk här. Mangårdshuset är om- och tillbyggt i etapper, och i de två annexen finns bl a verkstad.

Gården ligger på halvön Kålland med det berömda barockpalatset Läckö slott bara ett par mil norröver. Här är naturskönt, mjukt kuperat och med skogar och bondgårdar inpå knutarna. Det är nära till "Vänerns Riviera" Svalnäsbadet med sina långa sandstränder. Tätorten Lidköping finns åtta kilometer bort. Vi bor alltså ostört men med samhällets alla tillgångar inom bekvämt räckhåll.

Här kan du läsa mer om oss...

Kontakta oss:

Lunna Gård
Gösslunda
531 98 Lidköping

Telefon: 0510-173 44
Fax: 0510-172 20

Placeringsförfrågan:
0771-11 33 11