1. Start
  2. Äldreomsorg
  3. Äldreboende i Norrtälje
A room with furniture and large windows

Äldreboende i Norrtälje

Humana driver två äldreboenden i Norrtälje, Björnö och Hamnen. Boendena öppnade under 2021 och är moderna och hemtrevliga. Vi har personal på plats dygnet runt och erbjuder aktiviteter dagligen för alla.

Anmäl intresse till äldreboende

Är du intresserad av att veta mer om det här boendet? Fyll i nedan uppgifter så kontaktar vi dig!
Jag söker äldreboende för
Jag söker äldreboende för


Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?Har du frågor kring äldreboende i Norrtälje?

Nina Jones

Verksamhetschef

nina.jones@humana.se073-069 30 18

Trygg omsorg dygnet runt

I Norrtälje har Humana två äldreboenden. Vi erbjuder trygg omsorg i en hemtrevlig miljö där kompetent och engagerad personal finns på plats dygnet runt. Du som bor hos oss kan delta i dagliga aktiviteter, där vi bestämmer vad du vill och orkar vara med på.

För att få flytta in på ett äldreboende (även kallat särskilt boende eller vård- och omsorgsboende) behöver du ett biståndsbeslut från din kommun. Är du bosatt i Norrtälje kommun så ansöker du om detta hos Kommunalförbundet Sjukvård och omsorg i Norrtälje. När du fått ett biståndsbeslut om äldreboende (särskilt boende) får du själv välja vilket boende du vill flytta in på förutsatt att det finns lediga lägenheter.

Läs mer om biståndsbeslut på Norrtälje kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Om lägenheterna

Lägenheterna på Humana Björnö och Humana Norrtälje Hamn är cirka 30-31 kvm stora och varje avdelning består av tio lägenheter. I varje lägenhet finns det en höj- och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, taklampa, sänggavel med inbyggd belysning samt ett stort badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår i din hyra.

Humanas äldreboende visning

Aktiviteter för en meningsfull vardag

Båda äldreboendena i Norrtälje har aktivitetsansvariga som ansvarar för de dagliga aktiviteterna. Aktiviteterna kan vara individuella aktiviteter eller gruppaktiviteter och utgår alltid från de boendes önskemål. Gruppaktiviteterna kan hållas på avdelningarna, men även i vårt aktivitetsrum eller till exempel i växthuset. Den stora samlingssalen kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, bingo eller pubkvällar.

Se vår film från Norrtälje Björnö