1. Du är här: Bo hos oss

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

Inflyttningen kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss att vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt.

När du flyttar in på något av våra äldreboenden inreder du din lägenhet efter eget tycke och smak med dina egna möbler. Givetvis ingår en speciellt anpassad säng, som även är höj- och sänkbar, i alla lägenheter.

Att göra adressändring, flytta telefonabonnemang och att teckna en hemförsäkring är bra att tänka på vid inflyttning. Alla våra äldreboenden är rökfria och rökning är endast tillåtet utomhus.

Flytta in på ett äldreboende

Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du är beviljad en plats på ett särskilt boende. Nedan ser du steg för steg inflyttningsförfarandet.

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndsbedömare på kommunen

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndsbedömare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.