1. Du är här: Bo hos oss

För att flytta in på ett äldreboende behöver du ett biståndsbeslut från kommunen du bor i. Att flytta till ett äldreboende innebär att du flyttar till en egen lägenhet.

Så går det till

Inflyttningen kan innebära en stor förändring både för dig som flyttar in och för dina anhöriga. Att du är tydlig med dina önskemål gör inflyttningen smidigare för dig och underlättar även för oss att vara behjälpliga på rätt sätt. Vi vill på alla sätt göra inflyttningen så bra som möjligt.

När du flyttar in på något av våra äldreboenden inreder du din lägenhet efter eget tycke och smak med dina egna möbler. Givetvis ingår en speciellt anpassad säng, som även är höj- och sänkbar, i alla lägenheter.

Att göra adressändring, flytta telefonabonnemang och att teckna en hemförsäkring är bra att tänka på vid inflyttning. Alla våra äldreboenden är rökfria och rökning är endast tillåtet utomhus.

Flytta in på ett äldreboende

Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du är beviljad en plats på ett särskilt boende. Nedan ser du steg för steg inflyttningsförfarandet.

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndsbedömare på kommunen

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndsbedömare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.

Aktiviteter för en meningsfull tillvaro

På Humana äldreboenden erbjuder vi aktiviteter dagligen för att du ska få en meningsfull och stimulerande vardag. Aktiviteterna planeras utifrån dina önskemål och behov. Med hjälp av genomförandeplan, individuell aktivitetsanalys och levnadsberättelse får du i största mån påverka hur vill leva ditt liv.

Aktiviteter i Humana sker i olika konstellationer i syfte att alla ska hitta något som passar för dem: individuella aktiviteter, gruppaktiviteter, aktiviteter för hela verksamheten och aktiviteter samt utflykter utanför verksamheten.

Aktivitetsanalysen är grunden i arbetet med det sociala innehållet. I aktivitetsanalysen utforskar vi tillsammans med dig vad som är viktigt för dig, vad du finner meningsfullt och hur du önskar fylla dina dagar.

"Jag trivs verkligen jättebra här. Personalen är fantastisk och det händer saker hela tiden."

Vi har gympa flera gånger i veckan och förra veckan fick vi prova yoga. Det var alla tiders.

Läs Evas berättelse här.

Anhörig

Vi eftersträvar ett gott samarbete med såväl kund som anhörig. Det är dock kunden som bestämmer i hur hög grad du som anhörig ska informeras och/eller göras delaktiga i beslut som rör kunden. Ofta är din hjälp och dina insikter ovärderliga för att vi ska kunna ge en riktigt bra service, inte minst vid demenssjukdom. Ge oss gärna återkoppling på sådant vi kan göra bättre.

Anhöriga är varmt välkomna på många av våra aktiviteter. Minst 1 gång per år organiserar vi anhörigträffar.

Kontaktuppgifter till våra olika äldreboende hittar du under Våra boenden.

Sami kom från ensamhet till gemenskap och hittade sitt andra hem på Humana.

Jag hoppas att fler ungdomar som jag får chansen att jobba inom omsorgen och uppleva hur fantastiskt det är!

Läs mer om Sami

Jobba på Humana

Just nu har vi 357 lediga tjänster över hela landet!

Sök jobb