Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Äldreomsorg

En fotoutställning om att vara sig själv, livet ut.

Borde det inte vara självklart att få leva livet fullt ut varje dag? Att få känna sig delaktig i ett sammanhang och känna att livet har en mening oavsett ålder? Åldrandet kan många gånger skildras av media och samhället som något negativt och svårt. Vi blir gamla, får smärtor, blir passiva och tappar livsglädjen. Men är det verkligen alltid så?  

Genom dessa fotografier vill Humana visa det vackra med att åldras. Att vi kan fortsätta att blomstra och leva ett lyckligt liv med meningsfullhet och glädje långt upp i åldern. Vi vill hylla det vackra i åldrandet och har valt att porträttera detta genom bilder och citat av boende på några av Humanas äldreboenden runt om i landet. Syftet är bland annat att höja individen och visa en annan bild av äldreboende än vad som oftast syns i medierna. Projektet är ett samarbete med fotograf Victor Falk. Det vackra åldrandet är levande fotoprojekt, kanske blir det snart vernissage på ett äldreboende nära dig?

Bildrättigheterna ägs av Humana AB. 

Humana Blåvingevägen i Kungsbacka

Humana Ekhaga i Kungsbacka

Det var så att vi ville lyfta det positiva och det vackra med åldrandet och visa att det inte är så illa att åldras. Många äldre upplever att de inte räknas längre.

Jessica Atterlöf, aktivitetsansvarig och gruppledare på Ekhaga äldreboende.

Humana Hedegården i Lerum

Humana Riddarstensgården i Lerum

Man ska inte hålla på och kamouflera sina rynkor och göra sig till något annat. Det vackra sitter i hjärtat, det gör det i varje människa.

Barbro Edéus, 94 år

Humana Södra Centralgatan i Gävle