Måltider
Vi använder oss av Livsmedelsverkets Måltidsmodell
Länk till annan webbplats. för goda måltider. Modellen består av sex steg som alla är viktiga för att våra boende ska må bra av maten och känna matglädje. Måltiderna ska upplevas som goda och trivsamma, så att våra boenden vill samlas kring matbordet. Maten som serveras ska vara näringsriktig och säker att äta. Den ska var hållbar i den aspekten att den bidrar till en hållbar utveckling med bra livsvillkor.
För att skapa trivsamma måltider arbetar vi med dukningen och att maten serveras på att aptitligt vis. Vid högtider dukar vi extra fint. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver.
På varje våning finns kostombud som tillsammans med omvårdnadspersonalen utformar den enskildes måltidssituation utifrån önskemål.
Vård och omsorg
Den hjälp du får från oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten.
Din kontaktman, och vice kontaktman, har till uppgift att planera, organisera och utföra omsorgsarbetet tillsammans med dig. Arbetet utförs utifrån dina behov, så att du alltid får en personlig, trygg och säker omvårdnad. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska ansvarar för din sjukvård och du har även tillgång till arbetsterapeut och fysioterapeut på plats på boendet måndag till fredag. En gång i veckan kommer läkare till boendet.