En byggnad med en stig och en trädgård

Björnö i Norrtälje

Björnö är ett nybyggt äldreboende i ett lugnt område nära naturen. Boendet har en stor trädgård med växthus, odlingslotter, promenadslingor och mysiga uteplatser för vila och gemenskap. Personalen har utbildning i att bemöta personer med demenssjukdom och kognitiv svikt. De boende erbjuds en meningsfull vardag i en vacker och stillsam miljö.

Finns på boendet

 • Aktiviteter varje dag
 • Trädgård
 • Bemannat dygnet runt
 • TV i lägenheten
 • Parkering

Boendet

På Björnö har varje plan en gemensam, inglasad balkong med infravärme och utsikt över närområdet. Avdelningarna har gemensamma kök och vardagsrum. Boendet har även andra stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, öppen balkong med direkt anslutning från samlingssalen, aktivitetsrum, gym/rehab. I trädgården finns det ett växthus och odlingslotter för de som önskar att ägna sig åt plantering.

Boendet är utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen. I huset har vi komfortkyla som ger en behaglig inomhustemperatur året om.

Det är ett väldigt fint och lugnt läge och personalen känns trygg och bra här, väldigt tacksamt

Dotter till boende på Björnö

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter stor. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, en taklampa, sänggavel med inbyggd belysning och ett anpassat badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Planritning Björnö

Personal

På Humana Björnö finns det personal på plats dygnet runt. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut, gruppledare, biträdande verksamhetschef och verksamhetschef. Sjuksköterska finns på plats dagtid och vi samarbetar med läkarorganisation som kommer till boendet 1-2 gånger i veckan.

All personal har grundläggande utbildning gällande demens och kognitiv svikt. Vi arbetar aktivt med BPSD Länk till annan webbplats.-registret. BPSD är en förkortning för beteendemässiga och psykiska symptom vid demens. Vi finns för stöd till anhöriga vid frågor eller funderingar om demenssjukdomar.

Den hjälp du får ifrån oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. När du flyttar in får du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. I trädgården finns det ett växthus, sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Vi har även en promenadgrupp på boendet som är ute och går tillsammans varje vecka.

Vi arbetar aktivt för att det ska finnas meningsfull sysselsättning för alla som bor hos oss.

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, filmvisning, musikunderhållning eller pubkvällar. Salen kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Så här ansöker du

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende).

Läs om hur du ansöker om biståndsbeslut på Norrtälje kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Kontakta oss om du har frågor eller vill boka en visning!

Fakta om verksamheten

Kommun
Norrtälje
Inriktning
Demens och omvårdnad
Antal lägenheter
60

Kontaktuppgifter till verksamheten

Tropikvägen 9, 761 41 Norrtälje

Placeringsförfrågan

Madeleine Klingryd

Verksamhetschef

madeleine.klingryd@humana.se

Susanne Elvermark

Biträdande verksamhetschef

susanne.elvermark@humana.se073-080 25 45

Övriga kontakter

Sjuksköterska 1

073-080 10 32

Sjuksköterska 2

073-086 97 50

Entréplan Öst

073-083 21 99

Entréplan Väst

073-083 21 99

Plan 1 Öst

073-084 81 95

Plan 1 Väst

073-083 96 06

Entré Natt

073-087 16 65

Plan 1 Natt

073-086 83 06

Relaterade enheter

Alla enheter
Example image

Norrtälje Hamn

Humanas nya äldreboende i Norrtälje Hamn är en del av det nybyggda området med närhet till butiker, caféer och kommunikation. Här erbjuds du som boende en meningsfull vardag i en vacker miljö, bara ett stenkast från havet.
 • Kommun: Norrtälje
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Norrgårdshöjden i Åkersberga

Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera.
 • Kommun: Österåker
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Hägerneholm i Täby

I Arninge, Täby erbjuder vi trygg omsorg dygnet runt i en modern och hemtrevlig miljö. Du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende (även kallat äldreboende eller vård- och omsorgsboende) kan välja att flytta in hit i mån av plats.
 • Kommun: Täby
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Åby Ängar i Vallentuna

Humanas äldreboende Åby Ängar är ett nytt modernt och hemtrevligt äldreboende i Vallentuna. Här får du trygg omsorg dygnet runt i vackra omgivningar. Njut på takterrassen, påta i växthuset eller träna i gymmet. Här finns något för alla.
 • Kommun: Vallentuna
 • Inriktning: Demens och omvårdnad