Example image

Furugården i Ullared

Tre mil nordost om Falkenberg ligger Ullared där du hittar Humanas äldreboende Furugården. Boendet består av 42 lägenheter fördelat på fem avdelningar.

Finns på boendet

 • Aktiviteter
 • Balkong på varje plan
 • Trädgård
 • Uteplats
 • Samlingssal
 • Bemannat dygnet runt
 • Parkering för anhöriga

Boendet

Varje lägenhet har en egen balkong eller uteplats och varje avdelning består av åtta eller nio lägenheter och har ett gemensamt kök, vardagsrum samt balkong eller uteplats.

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut.

Visningslägenhet äldreboende.

Det känns varmt, ombonat och är väldigt hemtrevligt

Närstående till boende på Furugården

Inriktning

Med inriktningen halländsk kultur och natur hoppas vi kunna ge en ökad trygghet och känsla av hemtrevnad för de boende. Verksamheten präglas av halländsk kultur och närhet till naturen, havet och det lokala i form av musik, författare, konstnärer och halländsk historia. Personalens kunskap om lokala traditioner och smultronställen möjliggör för de boende att till exempel njuta av den halländska naturen oavsett förutsättningar.

Utomhusmiljön stimulerar minnen och sinnen genom dofter, smaker och miljöer som upplevs olika över årstiderna. För de som vill pyssla med odlingsarbete finns det goda möjligheter både på innergården, uteplatser och balkonger. Genom våra fyra fonder för inomhusmiljö, trädgård, konst och måltidsmiljö kan du som boende påverka utvecklingen och förbättringar av verksamheten.

Aktiviteter

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Det finns en side-by-side cykel att tillgå och cirka 1 gång i månaden kommer en vårdhund till boendet, vilket brukar bli en mycket uppskattad stund för de boende.

Hitta hit

Buss

För dig som önskar åka buss till Furugården, så rekommenderar vi Hallandstrafikens reseplanerare Länk till annan webbplats.. Ullareds busstation ligger cirka 5 minuters gångväg från Furugården.

Fakta om verksamheten

Kommun
Falkenberg
Inriktning
Demens och omvårdnad
Antal lägenheter
42

Kontaktuppgifter till verksamheten

Furuvägen 7, 311 60 Ullared

Placeringsförfrågan

Övriga kontakter

Avdelning Tegelbacken

073-625 71 72

Avdelning Gläntan

073-625 71 73

Avdelning Backen

073-625 71 74

Avdelning Åsen

073-625 71 75

Avdelning Höjden

073-625 71 76

Relaterade enheter

Alla enheter
Example image

Björkhaga i Slöinge

Humana Björkhaga är ett tryggt äldreboende beläget i Slöinge, strax söder om Falkenberg. Boendet består av 48 lägenheter och erbjuder plats för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Dals Ängar i Falkenberg

Humanas nya äldreboende Dals Ängar är ett modernt och hemtrevligt äldreboende i Falkenberg. Här kan du som boende njuta av takterrassen eller innergården som även har ett växthus. Eller vad sägs om den stora samlingssalen som bland annat används för gemensamma aktiviteter och födelsedagsfirande.
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Hjortsberg i Falkenberg

Humana Hjortsberg är ett äldreboende med 59 lägenheter som ligger i Falkenberg. Här erbjuder vi trygg vård och omsorg för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg.
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad