Example image

Hjortsberg i Falkenberg

Humana Hjortsberg är ett äldreboende med 59 lägenheter som ligger i Falkenberg. Här erbjuder vi trygg vård och omsorg för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg.

Finns på Boendet

 • Aktiviteter varje dag
 • Balkong på varje plan
 • Trädgård
 • Demensutbildad personal
 • Bemannat dygnet runt, parkering för anhöriga
 • Höns på innegården under sommaren
 • Närhet till affär, apotek och restaurang

Boendet

Lägenheterna på Hjortsberg är ljusa och fina. Boendet består av sex avdelningar fördelade på tre plan. På varje plan finns det två gemensamma balkonger och varje avdelning har ett gemensamt kök och vardagsrum.

På bottenplan finns även fem lägenheter för dig med biståndsbeslut om trygghetsboende plus. Dessa lägenheter är anpassade för dig som behöver trygghet och närhet till omsorgspersonal dygnet runt.

Aktiviteter

Vi erbjuder dagligen aktiviteter som planeras och utförs av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Aktivitetsutbudet utgår alltid från de boendes önskemål som bland annat sammanställs i individuella aktivitetsanalyser. På Humana Hjortsberg har vi inriktning halländsk kultur och natur vilket bland annat speglas i aktiviteterna. Du har tillgång till side-by-side cykel för cykelturer tillsammans med exempelvis din kontaktman eller aktivitetsansvarig.

Att bo på Hjortsberg är som att bo på all inklusive, man behöver inte gå någonstans eftersom alla kommer till boendet, både frisör, läkare och fotvård!

Boende på Hjortsberg

Måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta inne i din egna lägenhet. Vi serverar tvårättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Vård och omsorg

På Hjortsberg arbetar bland annat verksamhetschef, undersköterskor, vårdbiträden, arbetsterapeut och fysioterapeut. Sjuksköterska finns på plats dagtid måndag till fredag och läkare kommer till boendet vid behov. Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut.

Hitta hit

Kommunaltrafik

Om du önskar åka kommunalt till Hjortsberg så ligger busshållplats Ljungholmen cirka 450 meter från boendet.

Parkering

Det finns en parkering precis utanför boendet, vid innergården.

Fakta om verksamheten

Kommun
Falkenberg
Inriktning
Demens och omvårdnad
Antal lägenheter
59

Kontaktuppgifter till verksamheten

Demokrativägen 2,
311 46 Falkenberg

Placeringsförfrågan

Jessica Nilsson

Verksamhetschef

jessica.nilsson@humana.se073-625 71 86

Övriga kontakter

Plan 2 Avdelning Strandängen

073-625 71 93

Plan 2 Avdelning Havsviken

073-625 71 90

Plan 2, natt

073-843 50 13

Plan 3 Avdelning Marsten

073-625 71 88

Plan 3 Avdelning Ljungheden

073-625 71 92

Plan 3, natt

073-843 51 28

Plan 4 Avdelning Utsikten

073-625 71 94

Plan 4 Avdelning Lerbäcken

073-625 71 91

Plan 4, natt

073-843 53 44

Trygghetsboende

073-625 71 79

Relaterade enheter

Alla enheter
Example image

Björkhaga i Slöinge

Humana Björkhaga är ett tryggt äldreboende beläget i Slöinge, strax söder om Falkenberg. Boendet består av 48 lägenheter och erbjuder plats för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Dals Ängar i Falkenberg

Humanas nya äldreboende Dals Ängar är ett modernt och hemtrevligt äldreboende i Falkenberg. Här kan du som boende njuta av takterrassen eller innergården som även har ett växthus. Eller vad sägs om den stora samlingssalen som bland annat används för gemensamma aktiviteter och födelsedagsfirande.
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad
Example image

Furugården i Ullared

Tre mil nordost om Falkenberg ligger Ullared där du hittar Humanas äldreboende Furugården. Boendet består av 42 lägenheter fördelat på fem avdelningar.
 • Kommun: Falkenberg
 • Inriktning: Demens och omvårdnad