1. Start
  2. Äldreomsorg
  3. Hitta ditt äldreboende
  4. Södra Stadsskogen i Strängnäs
Example image

Södra Stadsskogen i Strängnäs

På äldreboendet Södra Stadsskogen i Strängnäs erbjuder Humana erbjuda trygg omsorg dygnet runt i en modern och hemtrevlig miljö. Boendet beräknas stå klart maj 2025.

Boendet

Humana Södra Stadsskogen erbjuder 100 moderna lägenheter. Lägenheterna är fördelade på fem våningsplan och tio avdelningar. Varje avdelning består av tio lägenheter och har ett gemensamt kök/matsal, vardagsrum och en gemensam delvis inglasad balkong. Boendet har en stor gemensam samlingssal där man kan hålla större aktiviteter som till exempel filmvisning och musikunderhållning. I verksamheten finns även ett aktivitetsrum, bibliotek, gym/rehab samt en trädgård med växthus, promenadslinga, boulebana, gunga och grillplats.

Lägenheterna

I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, sänggavel med inbyggd belysning samt en vägghängd TV. Allt detta ingår i hyran.

Fastigheten har komfortkyla vilket säkerställer en behaglig temperatur i huset året om. Humanas belysningslösning styrs helt automatiskt och stöttar dygnsrytmen för den äldre. Till exempel betonas belysningen mot den gemensamma matsalen på avdelningen vid måltider och dämpas framåt kvällen med ett starkare ljus mot lägenheterna för att signalera kvällstid.

Planritning

Planritning lägenhet

Aktiviteter

På Södra Stadsskogen finns det medarbetare med särskilt aktivitetsansvar för gemensamma aktiviteter. Aktiviteterna vi erbjuder baseras på de boendes önskemål. Gymnastik i olika former erbjuds varje vecka och promenader och utevistelse erbjuds varje dag.

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry används vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Mat och måltider

Precis som med aktiviteter och träning, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet.

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Högtider firar vi traditionsenligt.

Hitta hit

Boendet ligger i området Södra Stadsskogen i Strängnäs. Gatuadressen är Tallsoppsvägen 2A.

Vi återkommer med information kring hur du bäst tar dig till boendet med kommunala färdmedel. Kommer du med bil finns det parkeringsplatser för besökare i anslutning till boendet. På sex av våra parkeringsplatser finns det laddstationer för elbil.

Så här ansöker du hit

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). Kontakta oss gärna för en visning i mindre sällskap eller en digital visning.

Läs mer om hur du ansöker om biståndsbeslut för särskilt boende på Strängnäs kommuns webbplats. Länk till annan webbplats.

Vill du söka jobb hos oss ber vi dig besöka vår jobbportal Länk till annan webbplats. där du hittar våra lediga tjänster.

Fakta om verksamheten

Kommun
Strängnäs
Antal lägenheter
100

Kontaktuppgifter till verksamheten

sodrastadsskogen@humana.se

Placeringsförfrågan

Anders Broberg

Divisionschef Äldreomsorg Entreprenader

anders.broberg@humana.se070-843 63 08

Hanna Göthlin

Divisionschef Kontrakt

hanna.gothlin@humana.se072-206 60 50