Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Möt Britt på Humana Norrgårdshöjden.

Det är ljust, man möts alltid av ett leende från personalen och man behöver inte dammsuga om man inte vill, för det gör någon annan säger hon.

Britt boende på Norrgårdshöjden

Britt gillar fart och fläkt, det har hon alltid gjort. Hon fyllde nyligen 91 men målet är att bli i alla fall 99, precis som sin pappa som var hennes stora hjälte. Britt har lyxen att se tillbaka på ett händelserikt liv, bland annat som dekoratör på H&M:s allra första butik i Stockholm. 

Under andra världskriget var det svårt att utbilda sig. Istället flyttade hon från Dalsland till Stockholm efter kriget. Kläder och mode var tidigt ett intresse för Britt vilket gjorde köpmannainstitutet till ett naturligt val. Första jobbet blev på H&M:s allra första butik på Kungsgatan i Stockholm, men då hette butiken Hennes. Ägaren Erling Persson kom förbi och hälsade varje morgon och efter några år fick hon själv driva en egen Hennes-butik. Det hann bli många härliga år innan man och barn kom in i bilden. Det var precis lika härligt det, fast något helt annat, säger hon.

Hennes främsta glädjeämne i livet har varit familjen – döttrarna och maken som hon fick dela 57 fina år med. Somrarna tillbringades bredvid Vänern i Dalsland och de bodde tio år i Stockholms skärgård innan de flyttade in till staden igen.

Att flytta till ett äldreboende var inte självklart men hon kände sig allt ensammare i huset och till sist blev det nödvändigt. Beslutet har hon inte ångrat. 

– Det är ljust, man möts alltid av ett leende från personalen och man behöver inte dammsuga om man inte vill, för det gör någon annan. Och trevligt sällskap till bordet varje måltid, det verkar finnas hur många historier som helst, säger hon och skrattar. 

Läs mer om Humana Norrgårdshöjden

Nu ska jag leva vidare, det är jag och mina döttrar överens om.