Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Eva-Lisas hemvändarresa till Helsingfors

På Humana Södra Centralgatan i Gävle har vi skapat en önskelåda. Här kan de boende lägga i en önskan om något de vill uppleva.

Med hjälp av närstående eller personal försöker vi genomföra önskningarna. Önskan är oftast inte så stor, det kan handla om att få se ett hus man tidigare bott i eller fika på stan. En av våra boende hade en önskan om att få resa tillbaka till sitt hemland, Finland. Med en positiv god man och personal som ville hjälpa till fick vi till denna resa. Det här är Eva-Lisas berättelse, berättad av Eva-Lisas kontaktpersoner Zophia och Johanna.

"Den 8 oktober var det dags för Eva-Lisas efterlängtade resa till Helsingfors. Ända sedan Eva-Lisa flyttade in på Humana Södra Centralgatan för cirka 3 år sedan har hon berättat om sin önskan om att få se sina gamla hemtrakter och sitt barndomshem. Det har varit mycket planering och saker att ordna med, men med hjälp av en tillmötesgående god man och en positiv ledning gick allt som det skulle.

Eva-Lisa innan avfärd på Södra Centralgatan

Resan började med taxi till Stockholm för att gå på den kryssningsbåt som tog oss till Helsingfors. I Helsingfors hade vi bokat en taxi som tog oss vidare på lite sightseeing i några timmar. En lista hade gjorts på olika ställen som Eva-Lisa ville se och vi kunde med glädje bocka av nästan varje sevärdhet. Efter en lång dag sov alla gott på hotellet innan vi skulle ta båten tillbaka till Sverige nästkommande dag. 

Innan det var dags att bege sig mot terminalen fick Eva-Lisa träffa sin lillebror Markus och brorsdottern Tuija. De hade själva rest några timmar endast för detta möte. En glädjens stund för alla tre.  

Vi två som är kontaktpersoner för Eva-Lisa och fick genomföra detta tyckte att det var en annorlunda och rolig upplevelse. Något som vi kommer att bära med oss länge."

Zophia Sandström, undersköterska
Johanna Fredriksson, undersköterska

Läs mer om Eva-Lisas boende på Humana Södra Centralgatan