Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Sami kom från ensamhet till gemenskap och hittade sitt andra hem på Humana.

Egentligen ville Sami börja plugga IT, men han har alltid haft en nära relation till sin kontaktperson, som också var den som tipsade honom om att han skulle passa inom äldreomsorgen. Sami är en mycket social person och trivs i andras sällskap. Han har också erfarenhet av omvårdnad då han tagit hand som sin mamma som varit sjuk under längre tid innan hon gick bort.

I samband med att Sami började studera till undersköterska tog han kontakt med Elzbieta Durling, verksamhetschef på Humana Ekhaga Äldreboende, och sökte en timanställning. Han fick komma på intervju och fick kort efter det börja jobba som timanställd. Efter avslutade studier i maj 2017 fick Sami även sommarjobb på Ekhaga.

”Jag älskar att träffa nya människor. Jag känner mig trygg här på Ekhaga och vår arbetsmiljö är jättebra. Både kollegorna och de äldre är så snälla och de har tagit emot mig med öppna armar. Det känns som ett andra hem för mig” säger Sami.

Jag hoppas att fler ungdomar som jag får chansen att jobba inom omsorgen och uppleva hur fantastiskt det är!

Sami

Nu har Sami fått en tillsvidaretjänst på Ekhaga och det råder inga tvivel om att både de boende, kollegorna och även anhöriga tagit Sami till sina hjärtan.

”Sami är en fantastisk tillgång i vår verksamhet, han har en genuin positiv utstrålning som smittar av sig. Han har ett sätt att föra sig som gör omgivningen glad och trygg. Det är verkligen aldrig några problem med Sami, han löser alla problem som kommer hans väg och alltid med ett leende på läpparna. Vi är så tacksamma att han hittat hit till oss!” berättar Elzbieta.

Sami vill förstås fortsätta att jobba på Ekhaga, men han drömmer om att plugga vidare i framtiden. Kanske det blir ambulansförare eller något annat. Men att det blir inom vård- och omsorg är Sami helt säker på. Han har hittat hem.

Sami avslutar med funderingar kring sina kompisar som saknar jobb. ”Jag hoppas att fler ungdomar som jag får chansen att få jobba inom omsorgen och uppleva hur fantastiskt det är!”

Sami är anställd hos Humana. Han dansar med en äldre dam