Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Från ingenting till takterrass med boulebana och bastu på sex år

Publicerad: 2015-04-09

Tidningen Veteranen har i senaste numret med ett reportage om Gävle där Humana nu bygger ett vård- och omsorgsboende i egen regi.

I centrala Gävle bygger Humana nu ett helt nytt vård- och omsorgsboende som kommer ligga vägg i vägg med ett nytt trygghetsboende. Huset är byggt kring en vacker innegård och kommer att ha en takterrass och lokaler för mat, fika, gym och relax. 

I senaste numret av Veteranen berättar representanter från SPF om hur de arbetat i sex år för att få genomslag för deras idéer kring hur de vill bo när de blir äldre. De har varit engagerade genom hela projektet och agerar bollplank under processen. Nästa höst ska trygghetsboendet vara klart för inflytt och Humanas äldreboende har beräknad inflyttningsstart i mars 2016. Att bygga ett äldreboende vägg i vägg med ett trygghetsboende är i det närmaste unikt. 
–  Vi tror att det här kan bli en modell för nya tidens vårdboende, säger Tobias Hultström utvecklingschef Humana som intervjuas i artikeln.

Läs reportaget på Veteranens webbplats