Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Frisk efter år på demensboende - Lars flyttar ut från Hedegården

Publicerad: 2015-05-04

Flera tidningar har berättat om Lars. Som efter år av demens mirakulöst tillfrisknat och flyttat ut från Humanas äldreboende Hedegården. Sen tillbaka till ett eget boende.

Lars fick diagnosen demenssjuk för några år sedan och flyttade in på Hedegårdens demensboende 2012. Efter ett år friskförklarades han och i februari i år kände han sig så frisk att han bestämde sig för att flytta tillbaka till ett eget boende igen.

Läkarna kan inte förklara vad som hänt och kallar det för ett mirakel, berättar Lars för Lerums tidning. I reportaget prisar Lars vår aktivitetsansvariga på Hedegården, Eva Löfvås, som motiverade Lars att börja delta i olika aktiviteter som gympa, spa och högläsning. Något han själv tror spelade stor roll för tillfrisknandet.

– Hon är en fantastisk människa och glädjespridare. Hon dansar fram med eller utan gitarr och sjunger och spelar, säger Lars om Eva i intervjun.