Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana bygger innovativt vård- och omsorgsboende centralt i Åkersberga

Publicerad: 2016-07-14

Humana bygger tillsammans med Odalen ett innovativt vård- och omsorgsboende i Österåkers kommun med inflyttning hösten 2017. Boendet kommer att ligga centralt i Åkersberga på Norrgårdshöjden. Sedan tidigare driver Humana bland annat ett tiotal vård- och omsorgsboenden på entreprenad och har nyligen invigt sitt första egna vård- och omsorgsboende i Gävle. Boendet i Gävle har av många lyfts fram för sin utformning, innovation och helhetssyn. I Österåker kommer Humana att vidareutveckla konceptet.

Åkersberga blir Humanas första egna vård- och omsorgsboende i Stockholmsområdet. Med sina 54 platser, rehabiliteringsfaciliteter och aktivitetslokaler blir det ett viktigt tillskott att välja på för de äldre i Österåkers kommun.

Konceptet med högkvalitativ byggnation, modern och ljus inredning och användande av teknik inom bland annat it-området och ljussättning tar man med sig från Gävle. Man tar också med sig samma byggentreprenör, Prenova. Odalen fastighet kommer att vara hyresvärd till Humana.

- Vi ser fram emot att få etablera oss i Österåker. Kommunens äldre med behov av ett vård- och omsorgsboende kommer att kunna välja ett boende som är ljust, modernt och innovativt centralt i kommunen, säger Eva-Lotta Sandberg, affärsområdeschef Humanas äldreomsorg och LSS.

Några pressklipp från Gävle:

Gävle Dagblad:

http://www.gd.se/gastrikland/gavle/ake-trivs-pa-nya-aldreboendet-har-kan-jag-kanna-mig-ung

Modern Interiör, Se sidan 101 och framåt:

http://www.e-magin.se/v5/viewer/files/viewer_s.aspx?gKey=rmzdbq1b&gInitPage=1

Stockholms Handelskammare:

http://www.chamber.se/valfard

http://www.chamber.se/valfard/hanna-gothlin.htm

För mer information, vänligen kontakta:

Eva-Lotta Sandberg, affärsområdeschef, Äldreomsorg och LSS, 070-733 88 55
Angelika Strandberg, marknadschef Äldreomsorg och LSS,
073-981 99 50