Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana vinner kvalitetsupphandling av äldreboendet Åsengården i Hägersten

Publicerad: 2017-06-01

Efter att ha lämnat det bästa anbudet i Stockholm stads kvalitetsupphandling har Humana fått förtroendet att driva äldreboendet Åsengården i Hägersten.

Åsengården ligger centralt på Hägerstensåsen, nära affärer och kommunikationer. Boendet är litet och gemytligt med 29 lägenheter i ljusa lokaler. Åsengården är ett boende för personer med demenssjukdom. I uppdraget ingår att tillhandahålla vård, omsorg, rehabilitering och service till kunderna.

– Humana har en stark värdegrund. Vår vision är att alla har rätt till ett bra liv. Detta gäller även våra äldre. Jag ser vår vinst i den kvalitetsupphandling som Stockholms stad har gjort som ett tecken på att vår värdegrund håller, säger Eva-Lotta Sandberg, Affärsområdeschef Äldreomsorg.

Staden har medvetet valt att äldreomsorg ska upphandlas med kvalitet i fokus. Humana ser detta som positivt och hoppas kunna vara med och kvalitetskonkurrera om fler äldreboenden i såväl Stockholm som övriga Sverige.

Fakta

Stockholm stad bedömde att Humana lämnat det bästa anbudet i en upphandling som helt fokuserade på kvalitet. Ersättningsnivån var given från början. Övertagandet sker senare i år och kommer att ske i nära samarbete med staden och fackliga parter. Humana kommer nu att inleda arbetet med att tillsammans med staden informera boende, närstående och personal.