Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana deltar i den nationella kampanjen Balansera Mera för tredje året i rad

Publicerad: 2017-09-29

Nästa vecka, vecka 40, är det dags för den årliga kampanjen Balansera Mera på initiativ av Socialstyrelsen. Givetvis hänger Humana på!

Under denna vecka kommer vi att arrangera olika aktiviteter och föreläsningar om hur du minskar riskerna för fall hos äldre genom till exempel balansträning och annan aktivering. Aktiviteterna kan rikta sig både mot de äldre men också kunskapshöjande aktiviteter för personalen och anhöriga.

Äldre kvinna som balanserar en boll

Fakta från Socialstyrelsen

Fallolyckor är den olyckstyp i Sverige som orsakar flest akutbesök, inläggningar på sjukhus och flest dödsfall. Det är också en av de olyckstyper som ökar snabbast. Varje år faller cirka 70 000 personer så illa att de behöver uppsöka vården. Drygt 1000 personer dör. De allra flesta som faller är 60 år och äldre, men sanningen är att alla kan falla.

Många fallolyckor kan förhindras

Du kan minska risken för att falla. Det mest effektiva är att äta näringsriktig och god mat, träna styrka och balans samt se över ditt medicinintag.