Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana vinnare av prestigefyllda Svenska Ljuspriset 2017

Publicerad: 2017-09-05

Humana Södra Centralgatan i Gävle är vinnare av prestigefyllda Svenska Ljuspriset. Vinnaren tillkännagavs vid en prisutdelning i samband med Ljusdagen den 5 september 2017 på Berns Salonger i Stockholm.

– Det är extra roligt att man uppmärksammar ett projekt som inriktar sig på lösningar som har betydelse för våra äldre. I detta fall stödjer belysningen äldre med synnedsättning och minnessvikt i deras vardag förutom att vara både snygg och funktionell. Det har varit viktigt för oss säger Eva-Lotta Sandberg, affärsområdeschef Humana Äldreomsorg. 

– Vi kommer att fortsätta satsa på innovation och utveckling inom våra äldreboenden. Den här belysningslösningen kommer utvecklas ytterligare över tiden och vi implementerar den i alla våra nya äldreboenden som vi bygger. Just nu installeras den i Växjö och Åkersberga, säger Kristoffer Andersson, fastighetschef på Humana.


Fakta
Svenska Ljuspriset är ett årligt pris som delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesign i Sverige. 

Mer information om Svenska Ljuspriset hittar du på www.ljuskultur.se

Vill ni veta mer om vår belysningslösning eller hur vi tänker kring modern och framtidssäkrad äldreomsorg så hör gärna av er till oss.

Eva-Lotta Sandberg
affärsområdeschef Äldreomsorg
Eva-Lotta.Sandberg@humana.se
070-733 88 55

Kristoffer Andersson
fastighetschef
Kristoffer.Andersson@humana.se
070-164 73 87