Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana tar sitt första spadtag till det nya äldreboendet i Sockerstan, Staffanstorp

Publicerad: 2017-11-22

Fredagen den 17 november tog Humana tillsammans med Odalen Fastigheter och kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson det första spadtaget till det som kommer att bli ett helt nytt äldreboende.

Huset är ett av de första stegen i kommunens utveckling av det gamla sockerbruksområdet och kommer att ligga med en fantastisk utsikt mot möllan och Sockerparken. Inflyttning är planerad till våren 2019. Äldreboendet kommer att bestå av 72 lägenheter fördelade på fyra våningsplan.

Humana tar sitt första spadtag till det nya äldreboendet i Sockerstan, Staffanstorp

Totalt sett består huset av fem våningsplan där du hittar en stor takterrass på översta våningen. Dessutom kommer äldreboendet att ha många gemensamma utrymmen för att uppmuntra till en social samvaro och aktivitet. T.ex. kommer det att finnas en vinterträdgård på varje våningsplan samt stort vardagsrum och kök på varje avdelning. Det finns även en stor trädgård, aktivitetssal och samlingssal för större aktiviteter och speciella högtider.

Boendet i Staffanstorp blir Humanas fjärde äldreboende i egen regi och andra boendet där man samarbetar med Odalen Fastigheter. Tillsammans bygger vi även ett nytt äldreboende i Kungsängen utanför Stockholm som ska vara klart våren/sommaren 2019. Byggentreprenör för boendet i Staffanstorp är Wästbygg.

Humana driver sedan tidigare Pilegårdens äldreboende på uppdrag av Staffanstorps kommun samt dagverksamheterna Pilewallen och Wibergsträffen.

- Det är fantastiskt att få göra denna resa och skapa något helt nytt från grunden. Mycket som vi gör idag på Humana Pilegården kommer vi att ta med oss till det nya boendet. Vi har så mycket möjligheter med stora härliga gemensamhetsutrymmen och samlingssal på över 100 kvadrat som även leder ut till en härlig takterrass. Här ska det bli roligt att få skapa massor av aktiviteter för de boende, säger Daniel Bevréus, verksamhetschef för Humana i Staffanstorp.