Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Humanas äldreboende med i pilotgrupp – VR-film för äldre

Publicerad: 2019-02-01

Äldreboendet Norrgårdshöjden är Humanas senaste tillskott av nybyggda äldreboenden och har funnits i Åkersberga, Österåker kommun, i lite mer än ett år. VR-satsningen är ett led i Österåker kommuns fokus på ökad medborgarnytta med hjälp av bland annat digitalisering.

Genom VR-film kan äldre, som har svårt att delta i evenemang och nyttja kommunens kulturmiljöer och sevärdheter, få en större möjlighet att uppleva världen utanför hemmet. Vårt äldreboende Humana Norrgårdshöjden är en del av denna satsning och de äldre på boendet har fått testa på VR-filmer. Projektet har gett väldigt positiva effekter och bland annat bidragit till ökad rörelse och samtal.

Elin Fyr, arbetsterapeut och delaktig i projektet på Norrgårdshöjden, berättar mer:

– Hittills har det överlag varit mestadels positiva reaktioner och kommentarer från våra boende och det har även skapat fina samtal i gruppen om till exempel fiske. Och mycket skratt har det blivit.

En av de boende som har varit inblandad i projektet fick se en naturfilm med lite åska i:

– Jag brukar vara rädd för åskan men jag var inte det nu, säger hon och skrattar.

Norrgårdshöjden fick nyligen i Socialstyrelsens brukarundersökning höga betyg på boendemiljön, sociala aktiviteter, personalens tillgänglighet och bemötande. Det är vi mycket stolta och glada för.

Här kan du se 360-filmer på vårt äldreboende Norrgårdshöjden