Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Humana bygger nytt äldreboende i Vallentuna

Publicerad: 2019-02-12

Humana fortsätter investera i framtidens äldreomsorg och uppför ett nytt äldreboende i Vallentuna. Byggnationen genomförs tillsammans med det väletablerade fastighetsbolaget Åke Sundvall.

Humana har ingått avtal med Åke Sundvall om byggnation av ett nytt äldreboende att driva i egen regi i Vallentuna. Äldreboendet kommer bestå av 60 lägenheter i en fastighet med fyra plan. Byggstarten är planerad till andra kvartalet 2019 med beräknad invigning under fjärde kvartalet 2020. 

Illustration på byggnaden Åby Ängar

Äldreboendet i Vallentuna blir Humanas sjätte äldreboende i egen regi.

– Vi ser fram emot att starta upp ett helt nytt äldreboende centralt i Vallentuna och vi är särskilt glada att kunna etablera oss i en kommun som är lika mån om hög kvalitet i vården och omsorgen som vi på Humana är. Vallentuna kommer att få ett modernt och vackert äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef på Humana Äldreomsorg. 

– Åke Sundvall har en ambition att bygga hus som tillför något extra till området de befinner sig i och som får människor att må bra. Vi vill skapa boenden för människor i olika skeenden i livet, men det här är vårt första projekt där vi bygger ett äldreboende. Därför är det här projektet särskilt intressant och viktigt för oss och vi ser fram emot samarbetet med Humana, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.  

Äldreboendet kommer ligga i Åby Ängar i Vallentuna och planeras att uppföras med solcellsanläggning, växthus och rehabanläggning. Gården kommer erbjuda en lugn grön utemiljö med flera uteplatser och möjlighet till träning. Boendet disponerar även en stor takterrass samt flertalet gemensamhetsytor. 

Läs mer om Åke Sundvall här

För mer information, vänligen kontakta: 
Anna Sönne
chef investerarrelationer
070 601 48 53
anna.sonne@humana.se

Ulf Bonnevier
CFO
ulf.bonnevier@humana.se