Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

"Bättre belysning än man någonsin sett inom äldreomsorgen."

Publicerad: 2019-03-20

En ljus idé! Humanas fastighetschef Kristoffer Andersson berättar om arbetet med ljussystemet som finns på de äldreboenden som Humana bygger runt om i Sverige.

Belysning har stor betydelse för välmående och trivsel. Nybyggda äldreboenden använder sig av belysning som ger ett behagligt sken och kan styras över dygnet för att stödja dygnsrytmen. Till exempel kan belysningen i matsalen förstärkas, samtidigt som den blir svagare i korridorerna när det är dags för måltid. I varje lägenhet finns en sänggavel med inbyggd ljusramp som tänds via en rörelsedetektor på golvet när du kliver upp på natten för att minska risken för att ramla.

Knappar med olika ljus

Humana vann 2017-års Ljuspris för sin belysning på Humana Södra Centralgatan i Gävle.

"Om hur man lyckas att verkligen nå det resultat man eftersträvar, som t ex med Humanas prisbelönta äldreboende i Gävle. Gäst: Fastighetschef Kristoffer Andersson - eldsjälen som engagerar sig för de äldres boendemiljö och för bättre belysning än man någonsin sett inom äldreomsorgen." Mikael Castanius, Belysningsbranschen.
Kristoffer

Lyssna på poddavsnittet.