Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Snart öppnar vi dörrarna till Staffanstorps modernaste äldreboende

Publicerad: 2019-03-15

Redan nästa vecka kommer de äldre från Humana Pilegården att flytta in på vårt nya äldreboende i Staffanstorp – Humana Sockerstan. I början av april flyttar övriga äldre in.

Det råder ingen stress i Sockerstan. Det mesta står klart i lokalerna och nu börjar introduktionen av nya medarbetare. Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana Äldreomsorg, var på plats i Staffanstorp och deltog under introduktionen.

– Vi satsar på innovation, kvalitet och design för framtidens äldreboenden redan idag. Vi ser bara början på en snabb växande efterfrågan på nya äldreboenden, säger Anders Broberg.

Anders Broberg berättar om det nya boendet

Lägenheterna är ljusa och fina med stora fönster och öppen planlösning. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett handikappanpassat badrum. Det ingår även en stor tv, höj- och sänkbar säng och en sänggavel med inbyggd belysning. Varje avdelning har ett stort gemensamt kök och vardagsrum. På övervåningen finns också en stor övernattningsrum för anhöriga och en sal för lite festligare tillfällen.

– Jag är otroligt stolt över vårt nya äldreboende i Staffanstorp och vi tar med oss våra erfarenheter från befintliga verksamheter och goda idéer från både medarbetare och de äldre, säger Hanna Göthlin regionchef på Humana Äldreomsorg.

Gym, aktivitetsrum och prisbelönt belysning som anpassar sig efter dygnets rytm är bara några av satsningarna på Humana Sockerstan. Äldreboendet är inrett med lugnande och naturnära färger och mjuka textiler.

– Grönt har ju en lugnande effekt och vi har försökt att få bort känslan av att man är på en institution, säger verksamhetschefen Daniel Bevréus.

Läs mer om Humana Sockerstan