Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Humana bygger nytt äldreboende i Falkenberg

Publicerad: 2019-04-03

Humana uppför ett nytt äldreboende i Falkenberg. Byggnationen genomförs med samarbetspartnern Bonovum Samhällsfastigheter.

Humana har ingått avtal med fastighetsbolaget Bonovum Samhällsfastigheter om byggnation av ett nytt äldreboende. Boendet kommer att drivas av Humana och bestå av 60 lägenheter i en fastighet med tre plan. Byggstarten är planerad till hösten 2019 med beräknad inflyttning under våren 2021.

Äldreboendet i Falkenberg blir det sjunde nybyggda äldreboende enligt Humanas eget äldreboendekoncept.
– Humana ser fram emot att etablera sig i vackra Falkenberg tillsammans med en nytänkande byggherre och en kommun som satsar på kvalitet för sina äldre. Falkenberg kommer att få ett modernt äldreboende som såväl boende som anhöriga och medarbetare kommer att trivas i, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg på Humana.
– Vi är mycket tacksamma för förtroendet att få utveckla ett nytt särskilt boende för äldre till Humana. Boendet kommer ligga nära Falkenberg station och gör det enkelt ta sig dit med kollektivtrafik. Behovet av nya platser i särskilt boende för äldre är stort i många kommuner runt omkring i landet och fler kommuner borde följa Falkenbergs exempel och planera för framtida behov i god tid, säger Oskar Nilsson, partner på Bonovum 

Äldreboendet kommer ligga centralt och lättillgängligt i halländska Falkenberg. Det kommer ha en rymlig takterrass, ett välutrustat gym, en öppen samlingslokal för aktiviteter och en lugn grön utemiljö med flera uteplatser. Boendet kommer att vara utrustat med modern teknik, till exempel kommer belysningen kunna regleras för att stödja en god dygnsrytm.

För mer information, vänligen kontakta:

Ulf Bonnevier, CFO
070 164 73 17
ulf.bonnevier@humana.se

Anna Sönne, chef investerarrelationer
070 601 48 53 
anna.sonne@humana.se