Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Humana vinner upphandlingen av tre befintliga och ett kommande äldreboende i Kalmar

Publicerad: 2020-07-07

Humana har vunnit upphandlingen av tre äldreboenden i Kalmar – Ståthållaren, Liljan och Vasallparken. Upphandlingen innefattar även att driva det äldreboende som kommer att byggas i området Karlssons äng och som ska stå klart med 60 lägenheter med inflyttningsstart under första kvartalet år 2022. Ståthållaren och Liljan som innefattar 16 respektive 18 lägenheter flyttas då över till det nya boendet. I Karlssons äng, som ligger i norra Kalmar, planeras det även för 400 nya bostäder och en ny förskola.

Avtalet gäller från den 1 november 2020 till och med den 31 oktober 2023 med möjlighet till sju års förlängning och totalt tio års avtalsperiod. Överlämningen sker i flera etapper och börjar med verksamhetsövergång av Vasallparken. I upphandlingen utvärderades förutom pris även bemanning, personalens kompetensutveckling, kost och måltidssituation samt aktiviteter och sysselsättning.

– Vi är väldigt glada över att Kalmars kommun gett oss förtroendet att driva flera av kommunens äldreboenden och dessutom starta upp det helt nya Karlssons äng. Humana driver sedan tidigare två äldreboenden i Småland och det känns roligt att vi får utökat förtroende, denna gång i den historiska kuststaden Kalmar. Vi vet att kommunen har höga kvalitetskrav och att Humanas äldreomsorg tillhör Sveriges bästa. Det talar för att det här kommer att bli riktigt bra, säger Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorg

För mer information, vänligen kontakta:

Hanna Göthlin, regionchef södra Sverige
072-206 60 50
hanna.gothlin@humana.se

Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Omsorg
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se