Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Vaccinering mot covid-19 äntligen igång på Humanas äldreboenden

Publicerad: 2021-01-07

Först ut med vaccinering var de boende på Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen. Vaccinationerna sker i två steg och i samarbete med Familjeläkarna.

Steg 1 påbörjades i måndags och totalt har 55 boende valt att vaccinera sig. Om tre veckor kommer vaccinationen fullföljas med en andra dos. Hittills har ingen av de boende fått någon reaktion av vaccinet.

”Boende känner sig lättade och ser fram emot att snart kunna få träffa sina närstående hemma på Lillsjö Badväg. Många känner en lättnad även över att anhöriga ska slippa oroa sig och att själva vara en möjlig smittspridare. Tillsammans med de boende blickar vi framåt och ser en ljusare tid framöver. Vi hoppas och längtar efter att kunna gå tillbaka till det normala och få träffa våra nära och kära”, säger Susann Andersson, T.f. verksamhetschef på Humana Lillsjö Badväg.

”Det är skönt att vi nu äntligen fått ett vaccin mot covid-19 som vi kan ge till alla våra boende som kan och vill ha det. Vi ska göra allt vi kan för att alla våra boende får det så snabbt som möjligt. Det känns hoppfullt för framtiden, säger Anders Broberg, affärsområdeschef Humana Äldreomsorg.

Vaccinering Lillsjö Badväg.jpg