Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Nytt äldreboende invigt i Falkenberg

Publicerad: 2021-03-26

Den 23 mars var det dags att inviga Humanas nybyggda äldreboende Dals Ängar i Falkenberg. På plats var samarbetspartners från Novum och Altura Fastigheter, representanter från Falkenbergs kommun och Anders Broberg, affärsområdeschef äldreomsorgen.

– Det känns otroligt roligt att Dals Ängar nu är färdigt för inflyttning och att boende och medarbetare får ett vackert och funktionellt hus att bo och arbeta i, säger Anders Broberg. Vi är extra nöjda över att det är så fin kvalitet i hela huset, både vad gäller inne- och utemiljö. Det är så fin och hemtrevlig miljö, man vill bo där själv!

Hela huset har vår unika ljuslösning med specialbelysning som efterliknar ljuset utomhus. Allt i syfte att bidra till en normal dygnsrytm där man är pigg på dagen och sover gott på kvällen. Vi använder oss av välfärdsteknik som bidrar till en säker och trygg miljö med till exempel digitala lås så ingen behöver nyckel och att dokumentation sker i verksamhetsmobilen.
– Vi har och har haft ett fantastiskt bra samarbete med Falkenbergs kommun, Novum och Altura Fastigheter under hela processen, fortsätter Anders. Nu ser vi fram emot att öppna boendet första veckan i april och att det blir liv och rörelse i huset!

Invigningen gjordes Corona-anpassat inför en liten grupp människor utomhus.