Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Humana öppnar nytt äldreboende i Vallentuna

Publicerad: 2021-05-25

Humanas nybyggda äldreboende Åby Ängar i Vallentuna slår i dag upp portarna för sina första boende. Boendet har en härlig inomhus- och utomhusmiljö med både takterrass, öppna och inglasade uteplatser, växthus och en stor samlingssal. Vi vill underlätta social samvaro och tycker det är viktigt att det ska vara lätt att komma ut i friska luften.

Husets specialbelysning efterliknar ljuset utomhus, vilket bidrar till att boende ska känna sig pigga på dagen och sova bättre på natten. Digitala lås gör att ingen behöver nyckel och dokumentation sker i verksamhetsmobilen.
Takterrass med växthus på äldreboendet Humana Åby Ängar.

Verksamhetschef Linda Fagervall Nori med personal har arbetat i flera månader för att allt ska bli klart inför att vi öppnar:
– Efter ungefär fyra månader av förberedelser är jag nu oerhört glad över att få välkomna både boende och medarbetare hit till Åby Ängar.
De senaste dagarna har ägnats åt introduktionsutbildningar för alla nya medarbetare, som ska se till att vården och omsorgen för alla äldre som flyttar in blir riktigt, riktigt bra.
– Det har varit hektiskt men samtidigt väldigt energigivande då våra medarbetare visat på stort engagemang och bara längtar efter att börja jobba, fortsätter Linda. Huset i sig ger oss alla möjligheter att skapa ett boende med meningsfull vardag för de äldre. Det är en fantastiskt fin boendemiljö och vi är stolta och glada över att nu vara i gång på riktigt.
Samlingssal på Åby Ängar

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se

Linda Fagervall Nori, verksamhetschef Åby Ängar
073-095 70 79
linda.fagervallnori@humana.se