Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana öppnar nytt äldreboende i Ängelholm

Publicerad: 2021-06-02

Nu är det dags för Humanas nybyggda äldreboende Sommarsol i Ängelholm att öppna. Boendet har ett fantastiskt läge med närhet till hav och natur i Vejbystrands sköna omgivningar.

Humana Sommarsol erbjuder 60 lägenheter på vardera 32 kvadratmeter och stora gemensamhetsytor med aktivitetsrum, uteterrass, trädgård med växthus och gym/rehab.
Fasad Humana Sommarsol

– Tillsammans med Odalen fastigheter har vi skapat ett unikt äldreboende som utöver sin funktionalitet både har tilltalande design och är väldigt hemtrevligt, säger Anders Broberg, affärsområdeschef för Humanas äldreomsorg.

Mossväggar, konserverade växter och träd förstärker Humanas välutvecklade koncept för egen regi-boenden och de generösa fönsterytorna bjuder in naturen från alla håll.
Ljusgård med mossvägg i tillhörande samvarorum

– Under dagtid flödar ljuset in naturligt via atriumgårdarna, fortsätter Anders. Kvällstid och under de mörka årstiderna skapar Humanas intelligenta ljussystem ett naturligt dagsljus som bidrar till ett ökat välbefinnande.

Boendet har sedumtak, det vill säga tak med växten sedum som har feta blad och kan växa både i varmare och kallare klimat, vilket passar bra som takmaterial i Sverige. Det fungerar både som ett effektivt skydd mot sol och en bra isolering, som håller kylan ute på vintern. Ur miljösynpunkt är det ett bra tak eftersom det är energisparande.Sedumtak

– Detta är ett helt unikt boende med en inomhusmiljö som mest kan liknas vid ett generöst, genomtänkt designboende, avslutar Anders.

För mer information, vänligen kontakta:
Anders Broberg, affärsområdeschef Äldreomsorg
070-843 63 08
anders.broberg@humana.se

Ann Rosberg, verksamhetschef Sommarsol
073-821 83 83
ann.rosberg@humana.se