Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

Nytt äldreboende invigt i Kalmar

Publicerad: 2022-06-03

Igår, torsdag 2 juni, hölls en officiell invigning av vårt nya äldreboende Atlasvägen 2 i Kalmar. Boendet är helt nybyggt och kommer drivas av Humana på uppdrag av Kalmars kommun.

I samband med öppningen stängdes två mindre äldreboenden- Liljan och Ståthållaren som Humana tog över driften av i december förra året. Nu har kunderna fått flytta till nya fräscha lägenheter och ett hus med stora gemensamhetsytor. Boendet ligger i området Karlssons äng i norra Kalmar. 

”Det är roligt att få vara här på plats och inviga boendet tillsammans med personal, boende och representanter från kommunen. Kalmar kommuns målsättning är att vara bland topp 30 i landet på äldreomsorg och det känns otroligt bra att vi får vara en del av den satsningen. Dessutom är det ett fantastiskt hus och alltid extra roligt med en helt ny verksamhet.” säger Anders Broberg, Affärsområdeschef äldreomsorg.

Förutom Atlasvägen 2 driver Humana sedan 1 november 2020 även Vasallparkens äldreboende i Kalmar. Samtliga nämnda äldreboenden var del av den upphandling som Humana tidigare vunnit.