Veckans meny Södra Centralgatan
Vecka 12
Måndag 18/3
Lunch: Kåldolmar, gräddsås, kokt potatis, kokt broccoli.
Middag: Champinjonsoppa, mjukt bröd med köttpålägg.
Tisdag 19/3
Lunch: Stekt strömming, potatismos, skirat smör, rivna morötter.
Middag: Gräddstuvd oxpytt, stekt ägg, kokta grönsaker, rödbetor.
Onsdag 20/3
Lunch: Kalops, kokt potatis, kokta grönsaker, rödbetor.
Middag: Lasagne med vitkålssallad.
Torsdag 21/3
Lunch: Ärtsoppa med fläsk, mjukt bröd med pålägg.
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: Korvgryta med dill och pepparrot, kot ris/potatis, kokta morötter.
Fredag 22/3
Lunch: Portergryta, kokt potatis, kokt broccoli, gelé.
Middag: Wallenbergare, brynt smör, kokt potatis, kokta ärtor, lingonsylt.
Lördag: 23/3
Lunch: Kotlettrad, gräddså, stekt potatis kokt blomkål.
Kaffe och kaka.
Middag: Örtbakad kycklingfilé, bearnaisesås, potatisgratäng, färska grönsaker.
Kaffe och lattebit.
Söndag 24/3
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag: Fläskkorv med rotmos, pepparrotssås, kokta grönsaker.
Vecka 13
Måndag 25/3
Lunch: Köttbullar i gräddsås, potatismos, kokta morötter, lingonsylt.
Middag: Ugnspannkaka, lingonsylt, rivna morötter.
Tisdag 26/3
Lunch: Strömming med anjoviskryddad sås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Middag: Stekt falukorv med stuvade makaroner, kokt broccoli
Onsdag 27/3
Lunch: Gräddstuvad oxpytt, stekt ägg, rödbetor, grönsaker.
Middag: Kycklinggryta med curry och cocosmjölk, kokt ris/kokt potatis, haricot verts.
Torsdag 28/3 Skärtorsdag
Lunch: ÄngamatssoppaPlan 4: Redd grönsakssoppa.
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde.
Plan 4: Äppelpaj med vaniljssås.
Middag: Janssons frestelse, ägghalvor, färsk sallad, hårt bröd.
Efterrätt: Kräm och mjölk.
Fredag 29/3 Långfredag
Lunch: Köttfärspaj, grönsallad med dressing, mjukt bröd med ost.
Plan 4: Köttbullar och potatismos, gräddsås, kokta ärtor, lingonsylt.
Efterrätt:
Plan 4: Citronmousse
Middag:Fläskytterfilé i gräddig sås, klyftpotatis.
Plan 4: Kassler, stekt potatism stuvad spenat, kokta grönsaker.
Efterrätt: Fruktcoctail och grädde.
Plan 4: Kaffe och kaka.
Lördag 30/3 Påskafton
Lunch: Påskbuffé
Kl: 15:00 Kaffe och tårta
Middag: Kassler, kokt potatis, stuvad spenat, hårt bröd med ost.
Plan 4: Örtkalkon, potatisgratäng, grönsallad, gelé, mjukt bröd med ost.
Söndag 31/3 Påskdagen
Lunch: Wallenbergare, potatismos, gräddsås, kokta ärtor, lingonsylt.
Plan 4: Rökt skinka, potatissallad.
Efterrätt:
Plan 4: Kräm och mjölk.
Middag: Örtkalkon, potatisgratäng, grönsallad, mjukt bröd med ost.
Plan 4: Kokt lax med citronsås, kokt potatis, kokta ärtor, citron.
Efterrätt: Glass med topping.
Plan 4: Kaffe och kaka.
Vecka 14
Måndag 1/4 Annandag påsk
Lunch: Skinka, potatissallad, grönsallad, mjukt bröd med ost.
Plan 4: Plommonjärpar, kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker.
Efterrätt: Varm nyponsoppa med vispad grädde.
Plan 4: Glass med chokladsås.
Middag: Lax med citronsås, kokt potatis, kokta ärtor, citron.
Plan 4: Chili con carne, ris, rårivna morötter.
Plan 4: Kaffe och kaka.
Tisdag 2/4
Lunch: Köttbullar, kokta makaroner, brunsås, ärtor/majs/paprika.
Plan 4: Stekt strömmingm skirat smör, potatismos, kokta ärtor, lingonsylt.
Plan 4: Kaffe och kaka.
Middag: Ugnsstekt falukorv med potatismos, rivna morötter.
Kaffe och kaka.
Onsdag 3/4
Lunch: Grönsakspytt, stekt äggm rödbetorm, hårt bröd med köttpålägg.
Plan 4: Kyckling i dillfrikassé, kokt potatism färska grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag: Kyckling i dillsås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 4: Lasagne med vitkålssallad.
Efterrätt:
Plan 4: Kräm med mjölk.
Torsdag 4/4
Lunch:
Plan 4: Ärtsoppa
Plan 6: Spenatsoppa med ägghalva, mjukt bröd med ost.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Pannkaka med sylt och grädde,
Kaffe och kaka.
Middag:
Plan 4: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 6: Köttbullar med gräddsås, kokt potatis, kokt blomkål.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Kräm och mjölk.
Fredag 5/4
Lunch:
Plan 4: Falukorv med stuvade makaroner, rårivna morötter.
Plan 6: Isterband med stuvad potatis, rödbetor, sallad.
Kaffe och kaka/choklabiskvi.
Middag:
Plan 4: Tacopaj, färska grönsaker, grädfilssås.
Kaffe och kaka
Plan 6: Lasagne med grönsallad.
Efterrätt: Kräm med mjölk.
Lördag 6/4
Lunch:
Plan 4: Strömming i tomatsås, kokt potatis kokta grönsaker.
Plan 6: Kotlettrad med gräddsås och potatisgratäng, kokta sommargrönsaker.
Efterrätt:
Plan 4: Äppelpaj med vaniljssås.
Plan 6: Glass med varm sylt.
Middag:
Plan 4: Skivad kycklingfilé, rotfruksgratäng, bearnaissås, färsk sallad.
Plan 6: Crepes med skinka och spenat, creme fraiche-sås med dill, sallad.
Kaffe och kaka.
Söndag 7/4
Lunch:
Plan 4: Gulasch-soppa.
Plan 6: Pannbiff med champinjonsås, kokt potatis, kokta morötter.
Kaffe och kaka.
Efterrätt:
Plan 4: Kräm med mjölk.
Middag:
Plan 4: Wallenbergare, potatismos, gräddsås, kokta grönsaker, lingonsylt.
Plan 6: Risgrynsgröt med kanel och socker, mjuk smörgås med skinka.
Kaffe och kaka.
Vecka 15
Måndag 8/4
Lunch:
Plan 4: Falukorv, stuvad vitkål, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 6: Fläskkorv med potatismos och pepparrotssås, rårivna morötter.
Efterrätt:
Plan 4: Glass med chokladsås.
Plan 6: Kräm och mjölk.
Middag:
Plan 4: Pastaås Bianco, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.
Plan 6: Broccolisoppa, mjuk smörgås med ost.
Efterrätt:
Plan 6: Ostkaka med sylt och grädde.
Tisdag 9/4
Lunch:
Plan 4: Stuvad oxpytt, stekt ägg, rödbetor, rårivna morötter.
Plan 6: Kokt fisk med citron och kaprissås, kokt potatis.
Kaffe och kaka.
Middag:
Plan 4: Matjesill, kokt potatism ägghalvorm, gräddfil, gräslök, hårt bröd med ost.
Kaffe och kaka.
Plan 6: Korv stroganoff, kokt potatis.
Efterrätt:
Plan 6: Kräm och mjölk.
Onsdag 10/4
Lunch:
Plan 4: Isterband med dillstuvad potatis, rödbetor, kokta grönsaker.
Plan 6: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis, ärtor, majs, paprika, lingonsylt.
Kaffe och kaka.
Middag:
Plan 4: Pannbiff, kokt potatis med champinjonsås, kokta grönsaker.
Plan 6: Skinkgratäng, sallad.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Kräm och mjölk.
Torsdag 11/4
Lunch:
Plan 4: Sparrissoppa.
Efterätt:
Plan 4: Pannkaka med sylt och grädde.
Middag:
Plan 4: Köttfärssås med spagetti, rårivna morötter.
Kaffe och kaka.
Fredag 12/4
Lunch:
Plan 4: Prinskorv, stuvad spenat, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och chokladbiskvi.
Middag:
Plan 4: Tacopaj, färska grönsaker, gräddfilssås.
Kafe och kaka.
Lördag 13/4
Lunch:
Plan 4: Kycklingpannbiff, röd pestosås, stekt potatis, färska grönsaker.
Efterrätt:
Plan 4: Chokladmousse med grädde.
Middag:
Plan 4: Skivad kycklingfilé, rotfruktsgratäng, bearnaissås, färsk sallad.
Kaffe och kaka.
Söndag 14/4
Lunch:
Plan 4: Skinkstek, gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag:
Plan 4: Wallenbergare med potaismos, gräddsås, kokta grönsaker, kokta ärtor, lingonsylt.
Kaffe och kaka.
Kontaktuppgifter
-
Postadress och besöksadress
Södra Centralgatans vård- och omsorgsboende
Södra Centralgatan 19 A
802 51 Gävle -
Information
Om du vill nå personalen på avdelningarna, ring växeln på Södra Centralgatan
026-60 07 65 -
Verksamhetschef
Maria Hanning
026-60 07 67
072-204 09 40
maria.hanning@humana.se -
Biträdande verksamhetschef
Carina Norbäck
070-744 39 00
carina.norback@humana.se -
Sjuksköterska
På plan 4 finns sjuksköterskeexpedition. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och kan nås på telefonnummer 026-60 07 68.
-
Sjukgymnast
-
Arbetsterapeut