Hem

Kontaktuppgifter

Hitta ett äldreboende nära dig

Humanas äldreboende finns från Trelleborg i söder till Gävle i norr.

A kitchen with a sink and a mirror

Vecka 14

Måndag 1/4 Annandag påsk
Lunch: Skinka, potatissallad, grönsallad, mjukt bröd med ost.
Plan 4: Plommonjärpar, kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker.
Efterrätt: Varm nyponsoppa med vispad grädde.
Plan 4: Glass med chokladsås.
Middag: Lax med citronsås, kokt potatis, kokta ärtor, citron.
Plan 4: Chili con carne, ris, rårivna morötter.
Plan 4: Kaffe och kaka.

Tisdag 2/4
Lunch: Köttbullar, kokta makaroner, brunsås, ärtor/majs/paprika.
Plan 4: Stekt strömmingm skirat smör, potatismos, kokta ärtor, lingonsylt.
Plan 4: Kaffe och kaka.
Middag: Ugnsstekt falukorv med potatismos, rivna morötter.
Kaffe och kaka.

Onsdag 3/4
Lunch: Grönsakspytt, stekt äggm rödbetorm, hårt bröd med köttpålägg.
Plan 4: Kyckling i dillfrikassé, kokt potatism färska grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag: Kyckling i dillsås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 4: Lasagne med vitkålssallad.
Efterrätt:
Plan 4: Kräm med mjölk.

Torsdag 4/4
Lunch: 
Plan 4: Ärtsoppa
Plan 6: Spenatsoppa med ägghalva, mjukt bröd med ost.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Pannkaka med sylt och grädde,
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 6: Köttbullar med gräddsås, kokt potatis, kokt blomkål.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Kräm och mjölk.

Fredag 5/4
Lunch: 
Plan 4: Falukorv med stuvade makaroner, rårivna morötter.
Plan 6: Isterband med stuvad potatis, rödbetor, sallad.
Kaffe och kaka/choklabiskvi.
Middag: 
Plan 4: Tacopaj, färska grönsaker, grädfilssås.
Kaffe och kaka
Plan 6: Lasagne med grönsallad.
Efterrätt: Kräm med mjölk.

Lördag 6/4
Lunch: 
Plan 4: Strömming i tomatsås, kokt potatis kokta grönsaker.
Plan 6: Kotlettrad med gräddsås och potatisgratäng, kokta sommargrönsaker.
Efterrätt: 
Plan 4: Äppelpaj med vaniljssås.
Plan 6: Glass med varm sylt.
Middag: 
Plan 4: Skivad kycklingfilé, rotfruksgratäng, bearnaissås, färsk sallad.
Plan 6: Crepes med skinka och spenat, creme fraiche-sås med dill, sallad.
Kaffe och kaka.

Söndag 7/4
Lunch: 
Plan 4: Gulasch-soppa.
Plan 6: Pannbiff med champinjonsås, kokt potatis, kokta morötter.
Kaffe och kaka.
Efterrätt:
Plan 4: Kräm med mjölk.
Middag:
Plan 4: Wallenbergare, potatismos, gräddsås, kokta grönsaker, lingonsylt.
Plan 6: Risgrynsgröt med kanel och socker, mjuk smörgås med skinka.
Kaffe och kaka.

Vecka 15

Måndag 8/4
Lunch: 
Plan 4: Falukorv, stuvad vitkål, kokt potatis, kokta grönsaker.
Plan 6: Fläskkorv med potatismos och pepparrotssås, rårivna morötter.
Efterrätt:
Plan 4: Glass med chokladsås.
Plan 6: Kräm och mjölk.
Middag: 
Plan 4: Pastaås Bianco, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.
Plan 6: Broccolisoppa, mjuk smörgås med ost.
Efterrätt:
Plan 6: Ostkaka med sylt och grädde.

Tisdag 9/4
Lunch: 
Plan 4: Stuvad oxpytt, stekt ägg, rödbetor, rårivna morötter.
Plan 6: Kokt fisk med citron och kaprissås, kokt potatis.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Matjesill, kokt potatism ägghalvorm, gräddfil, gräslök, hårt bröd med ost.
Kaffe och kaka.
Plan 6: Korv stroganoff, kokt potatis.
Efterrätt:
Plan 6: Kräm och mjölk.

Onsdag 10/4
Lunch: 
Plan 4: Isterband med dillstuvad potatis, rödbetor, kokta grönsaker.
Plan 6: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis, ärtor, majs, paprika, lingonsylt.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Pannbiff, kokt potatis med champinjonsås, kokta grönsaker.
Plan 6: Skinkgratäng, sallad.
Efterrätt:
Plan 4, 6: Kräm och mjölk.

Torsdag 11/4
Lunch: 
Plan 4: Sparrissoppa.
Efterätt:
Plan 4: Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: 
Plan 4: Köttfärssås med spagetti, rårivna morötter.
Kaffe och kaka.

Fredag 12/4
Lunch: 
Plan 4: Prinskorv, stuvad spenat, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och chokladbiskvi.
Middag: 
Plan 4: Tacopaj, färska grönsaker, gräddfilssås.
Kafe och kaka.

Lördag 13/4
Lunch: 
Plan 4: Kycklingpannbiff, röd pestosås, stekt potatis, färska grönsaker.
Efterrätt:
Plan 4: Chokladmousse med grädde.
Middag: 
Plan 4: Skivad kycklingfilé, rotfruktsgratäng, bearnaissås, färsk sallad.
Kaffe och kaka.

Söndag 14/4
Lunch: 
Plan 4: Skinkstek, gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Wallenbergare med potaismos, gräddsås, kokta grönsaker, kokta ärtor, lingonsylt.
Kaffe och kaka.


 

Vecka 16

Måndag 15/4
Lunch: 
Plan 4: Raggmunk med fläsk/bacon, lingonsyltm rårivna morötter.
Efterrätt: Glass med chokladsås.
Middag: 
Plan 4: Pastasås Bianco, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.

Tisdag 16/4
Lunch: 
Plan 4: Köttfärssoppa, mjuk smörgås med skinka.
Efterrätt: Kräm och mjölk.
Middag: 
Plan 4: Matjessill, kokt potatis, ägghalvor, gräddfil, gräslök, hårt bröd med ost.
Kaffe och kaka.

Onsdag 17/4
Lunch: 
Plan 4: Crepes med skinka och spenat, gräddfilssås, färska grönsaker.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Köttbullar i gräddsås, potatismos, lingonsylt, kokta grönsaker.
Efterrätt: Kräm och mjölk.

Torsdag 18/4
Lunch: 
Plan 4: Tomatsoppa.
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: 
Plan 4: Kycklinggryta med pasta och kokta grönsaker.
Efterrätt: Kräm och mjölk.

Fredag 19/4
Lunch: 
Plan 4: Köttkorv, kokt potatis, pepparrotsås, kokta grönsaker.
Kaffe och chokladbiskvi.
Middag: 
Plan 4: Rökt skinka, mimosasallad, färska grönsaker.
Kaffe och kaka.

Lördag: 20/4
Lunch:
Plan 4: Köttfärsfylld pannkaksrulle, gräddfilssås, färska grönsaker.
Efterrätt: Fruktcocktail med grädde.
Middag: 
Plan 4: Kokt lax med citronsås, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och kaka.

Söndag 21/4
Lunch: 
Plan 4: Falukorv, kokt potatis, stuvade morötter.
Efterrätt: Glass med chokladsås.
Middag: 
Plan 4:: Kalvfärsbiff, vitlöksstekt potatis, tomat- och grönsaksröra, kokt broccoli.
Kaffe och kaka


 

Vecka 17

Måndag 22/4
Lunch: 
Plan 4: Champinjonsoppa, mjuk smörgås med skinka.
Efterrätt Risgrynspudding med sylt och grädde.
Middag: 
Plan 4: Korv stroganoff med ris, kokt broccoli.
Kaffe och kaka.

Tisdag 23/4
Lunch: 
Plan 4: Potatisbullar med bacon, vitkål med lingonsylt.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Kokt fisk med sparris och persiljesås, potatismos, kokta ärtor.

Onsdag 24/4
Lunch: 
Plan 4: Köttbullar i gräddsås, potatismos, lingonsylt, pressgurka.
Kaffe och kaka.
Middag: 
Plan 4: Lax- och räkpaj, gräddfilssås, färska grönsaker.
Efterrätt: Kräm och mjölk.

Torsdag 24/4
Lunch: 
Plan 4: Ärtsoppa med fläsk.
Efterrätt: Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: 
Plan 4: Kalops, kokt potatis, rödbetor, kokta morötter.
Efterrätt: Kräm och mjölk.

Fredag 26/4
Lunch: 
Plan 4: Kycklinggryta med citron och rosmarin, kokt potatis, kokta grönsaker.
Kaffe och chokladbiskvi
Middag:
Plan 4: Plommonjärpar, gräddsås, kokt potatis, bukettgrönsaker.
Kaffe och kaka.

Lördag 27/4
Lunch: 
Plan 4: Kokt lax med vitvinssås, stekt potatis, kokta ärtor. 
Efterrätt: Citronmousse.
Middag: 
Plan 4: Stuvad oxpytt, stekt ägg, rödbetor. 
Kaffe och kaka.

Söndag 28/4
Lunch: 
Plan 4: Nötstek, gräddsås, kokt potatis, kokta grönsaker, gelé.
Efterrätt:
Plan 4: Glass med chokladssås.
Middag: 
Plan 4: Västerbottenostpaj, gräddfilssås, färska grönsaker.
Kaffe och kaka.


 

Kontaktuppgifter