Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Sommarsol i Vejbystrand

Humanas nya äldreboende Sommarsol i Vejbystrand, Ängelholm är ett modernt boende med stort fokus på aktiviteter och att ge de boende förutsättningar för en meningsfull vardag.

  • Demensvård & somatisk omvårdnad
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Balkong på varje avdelning
  • Gym & rehab
  • Växthus
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla och sedumtak
  • Laddstationer för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Om boendet

Sommarsols äldreboende erbjuder 60 lägenheter fördelade på två plan. Varje avdelning består av tio lägenheter och ett gemensamt kök/matsal, vardagsrum och balkong. Boendet har även en gemensam samlingssal där man kan hålla i större aktiviteter, uteterrass, ett aktivitetsrum, gym/rehab samt ett växthus på gården. 

Alla Humanas nybyggda äldreboenden har komfortkyla vilket säkerställer en behaglig temperatur i huset året om. Vårt sedumtak ger dessutom ett effektivt skydd soliga dagar och en bra isolering som hjälper till att hålla kylan ute på vintern. Vår belysningslösning styrs helt automatiskt och stöttar dygnsrytmen för den äldre. Till exempel betonas belysningen mot den gemensamma matsalen på avdelningen vid måltider och dämpas framåt kvällen med ett starkare ljus mot lägenheterna för att signalera kvällstid.

På två av våra parkeringsplatser finns det laddstationer för elbil.

Ladda ned informationsblad.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 32 kvadratmeter. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, handikappanpassat badrum, en TV och en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Aktiviteter

Boendet är anpassat för dig som har någon form av demenssjukdom såväl som dig som har ett somatiskt omvårdnadsbehov. Aktiviteter och rehab erbjuds utifrån varje boendes individuella behov. Vi värdesätter aktiviteter.

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själv. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Njut av att umgås i de gemensamma vardagsrummen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Mat & Måltider

Precis som aktiviteter och rehab, anpassas måltider och måltidsmiljön utifrån varje individs speciella behov och önskemål. Du bestämmer själv om du vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta i din egen lägenhet. 

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande måltider, trivsamma måltider, näringsriktiga måltider, hållbara måltider och säkra måltider. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Se filmen från äldreboendet Humana Sommarsol

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). När du har fått ett beslut om särskilt boende, kan du önska vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Bor man redan på ett äldreboende, kan man alltid önska om att flytta till ett annat. Kontakta oss gärna för en visning i mindre sällskap eller en digital visning. Vill du anmäla ditt intresse eller har frågor om boendet, kan du fylla i formuläret nedan, så kontaktar vi dig!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Humana Sommarsol

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om boendet?

Kontakta oss