Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Norrgårdshöjden i Åkersberga

Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett nytt modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera.

  • Bemannat dygnet runt
  • Norrgårdskören & stort aktivitetsutbud
  • Samlingssal Salongen
  • Gym & rehab
  • Växthus
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla sommartid
  • Tv ingår i lägenheten
  • Wi-fi i hela huset
De boende gör sittande gymnastik

Livet på Norrgårdshöjden

Här hittar du bland annat vårt aktivitetsschema och aktuell information från Norrgårdshöjden.

Läs mer om livet på Norrgårdshöjden

Om boendet

Norrgårdshöjden består av 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Lägenheterna är modernt inredda och har innovativa lösningar som underlättar vardagen för dig som boende. I den platsbyggda garderoben har du gott om förvaring. Det finns även ett litet kylskåp och ett pentry för lättare matlagning. De låga fönstrena gör att lägenheten blir mycket ljus och ger möjlighet att se ut även om du är sittandes. Badrummet är rymligt med ett färgglatt kakel. I varje lägenhet ingår det en TV, höj- och sänkbar säng samt en sänggavel med inbyggd belysning.

Se en lägenhetsritning

Teknik och design

På Humana satsar vi mycket på teknik för att underlätta vardagen både för dig som boende och för medarbetarna. Med nya innovationer skapar vi möjligheter för integritet, trygghet och kvalitet. Du som boende har din egen tagg som går till din lägenhet. Medarbetarna öppnar lägenheterna och medicinskåp med hjälp av telefon. Hela huset har både trådbundet nätverk och wi-fi. Du kan alltid koppla upp dig och till exempel kontakta anhöriga, skicka bilder eller ta emot mejl.

Här kan du få en virtuell visning

Varje lägenhet har en TV installerad med basutbud av TV-kanaler. På din TV får du också information om veckans matsedel och aktiviteter och kan se vad det är för väder. I gemensamma utrymmen finns också digitala skärmar som visar aktuell och intressant information.

Gemensamma utrymmen för en social samvaro

Vid utformandet av huset har vi satsat mycket på de gemensamma utrymmena och skapat rum för aktiviteter, träning och social samvaro. Till exempel har alla avdelningar ett stort trivsamt vardagsrum som även ansluter till det gemensamma köket. På varje våningsplan finns en stor balkong som knyter samman de två avdelningarna på respektive plan. Från balkongen kan du blicka ut över trädgården.

Boendet har en egen spa-avdelning med frisörsalong, mysiga stolar och ett välutrustat gym.

Norrgårdshöjden är ett nytt bostadsområde, cirka en kilometer från Åkersberga centrum. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera. 

Kvalitet

Humana Norrgårdshöjden är stolta över goda siffror i Socialstyrelsens nationella undersökning "Vad tycker de äldre om äldreomsorgen 2018". Boendet har 100 % i trivsamma utrymmen, att få kontakt med personal och sjuksköterska samt i  sammantagen nöjdhet med äldreboendet.

Vill du flytta in?

Du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende och tillhör någon av följande kommuner kan ansöka om att få flytta in på Norrgårdshöjden: Österåker, Ekerö, Haninge, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Salem, Sigtuna, Sollentuna, Stockholm Stad, Täby, Upplands-Bro, Vallentuna eller Värmdö.

Du kan fylla i nedan intresseanmälan om du vill att vi kontaktar dig för att till exempel boka in en visning på boendet.

Intresseanmälan Humana Norrgårdshöjden

Denna anmälan är till för dig eller din anhörig som vill flytta in på Humana Norrgårdshöjden.

För dig som är intresserad av att söka jobb hos oss, hänvisar vi till vår Jobbportal där du hittar alla våra lediga tjänster.

Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Norrgårdshöjden?

Kontakta oss