1. Du är här: Åkersberga – Humana Norrgårdshöjden
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Norrgårdshöjden i Åkersberga

Mitt i Åkersbergas centrum ligger Norrgårdshöjden, ett nytt modernt äldreboende med närhet till både grönområden och centrala funktioner. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera.

  • Växthus
  • Norrgårdskören
  • Kulturinriktning
  • Samlingssal Salongen
  • Tv ingår i lägenheten
  • Wi-fi
  • Gym
  • Prisbelönt belysningssystem

Bor du i Österåker, Stockholm Stad, Danderyd eller Täby kommun?

Du som har ett biståndsbeslut om särskilt boende och tillhör någon av de fyra kommunerna kan välja att bo på Norrgårdshöjden. Hör gärna av dig till oss om du vill veta mer!

Boendet

Norrgårdshöjden består av 54 lägenheter fördelade på tre våningsplan. Lägenheterna är modernt inredda och har innovativa lösningar som underlättar vardagen för dig som boende. I den platsbyggda garderoben har du gott om förvaring. Det finns även ett litet kylskåp och ett pentry för lättare matlagning. De låga fönstrena gör att lägenheten blir mycket ljus och ger möjlighet att se ut även om du är sittandes. Badrummet är rymligt med ett färgglatt kakel. I varje lägenhet ingår det en TV, höj- och sänkbar säng samt en sänggavel med inbyggd belysning.

Här hittar du ritning över lägenheterna.

Teknik och design

På Humana satsar vi mycket på teknik för att underlätta vardagen både för dig som boende och för medarbetarna. Med nya innovationer skapar vi möjligheter för integritet, trygghet och kvalitet. Vi har ett boende fritt från nycklar, där du som boende har din egen tagg som går till din lägenhet. Medarbetarna öppnar lägenheterna och medicinskåp med hjälp av telefon. Hela huset har både trådbundet nätverk och wi-fi. Du kan alltid koppla upp dig och till exempel kontakta anhöriga, skicka bilder eller ta emot mejl.

Varje lägenhet har en TV installerad med basutbud av TV-kanaler. På din TV får du också information om veckans matsedel och aktiviteter och kan se vad det är för väder. I gemensamma utrymmen finns också digitala skärmar som visar aktuell och intressant information.

Gemensamma utrymmen för en social samvaro

Vid utformandet av huset har vi satsat mycket på de gemensamma utrymmena och skapat rum för aktiviteter, träning och rehabilitering. Till exempel har alla avdelningar ett stort trivsamt vardagsrum som även ansluter till det gemensamma köket. På varje våningsplan finns en stor balkong som knyter samman de två avdelningarna på respektive plan. Från balkongen kan du blicka ut över trädgården.

Boendet har även ett aktivitetsrum där du kan måla, baka och göra andra kreativa saker. I rehab-rummet kan du träna eller besöka vår lilla SPA-avdelning.

Norrgårdshöjden är ett nytt bostadsområde, cirka en kilometer från Åkersberga centrum. I närområdet har du tillgång till kollektivtrafik, skolor, service, med mera.

Vill du flytta in?

Är du intresserad av att komma och titta på boendet för att flytta in? Vänligen fyll i nedan intresseanmälan så kontaktar vi dig för att boka in en visning.

Vill du flytta in? Här kan du anmäla intresse

Kontakta oss