Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Hitta ett äldreboende nära dig Egen regi och entreprenad

"Älskar det här livet jag lever just nu och det hade jag aldrig trott att jag skulle göra."

Britt fick ett nytt liv på äldreboendet

Britt har lyxen att se tillbaka på ett händelserikt liv. Nu njuter hon vidare på Humanas äldreboende. Vi passade på att ställa några frågor om hennes nya liv. Livet fick en nytändning efter flytten med viktuppgång och mer energi.

När flyttade du in på Humana Norrgårdshöjden?

– 17 oktober 2017.

Britt tränar och gräver i rabatten

Hur ser en vanlig en dag ut?

– Kära nån…

Ja, jag börjar med äta frukost, sitter då i soffan i min lägenhet. Sedan gör jag mig i ordning. På förmiddagen ringer jag lite samtal till barn och vänner och lyssnar på musik. Jag läser mycket, eller lyssnar. Sedan är det dags för lunch i matsalen tillsammans med de andra som bor här. Den drar ofta ut på tiden då vi ofta sitter kvar och samtalar och diskuterar.

På eftermiddagen har vi träff i vardagsrummet och kan göra allt från att prata, cykla Bike Around, ha massage med mera. Om det är någon aktivitet i Salongen eller trädgården är jag alltid med på den, det kan vara sång med Norrgårdskören, nostalgiträff, trädgårdsarbete eller fester med bubbel. Och så tränar jag på gymmet en gång i veckan.

Jag går ut i trädgården varje dag, vattnar, rensar ogräs och ser till växterna. Och så går jag dagligen tio varv i trädgården. Om det inte ösregnar, då är jag bekväm.

Jag är uppe till ungefär tio-elva på kvällen, då tittar jag bland annat på TV. Jag är oftast i farten, har svårt att sitta still. Och så har jag mina döttrar, de hjälper mig med allt och vi har så roligt tillsammans.

Vilken är din favoritaktivitet?

– Att röra på sig. Och läsa, eller lyssna då, på böcker. Och trädgården. Vi har massor med tomat – och gurkplantor som nu ska planteras ut. Och blommor, vi ska ha fina blommor i växthuset.

Har du något att skicka med till de som är osäkra eller rädda över att flytta in på ett äldreboende?

– Var inte rädda! Kolla upp så man vet hur man ska gå vidare. Livet är härligt fortfarande och det gäller att leva!

Tack Britt!

Framtidens äldreboenden

Britt och många andra trivs bra på Humanas egna boenden i egen regi. Väl vald inredning, smarta tekniska lösningar och kvalitet i varje steg. Här får du vara som du är! Alla i Stockholms stad med biståndsbeslut har möjlighet att välja bland flera olika boenden.