1. Du är här: Bålsta – Humana Pomona
En äldre person spelar spel med en av personalen på äldreboendet
Tillbaka till hitta ditt äldreboende

Humana Pomona i Bålsta

Pomona hus 2 är en del av Pomona äldrecenter i Bålsta. Boendet ligger centralt och har en populär restaurang, Pomonas matsal, där även många aktiviteter för de äldre äger rum. Boendet ligger mitt i centrum och har nära till kommunikationer.

  • Skivor till kaffet
  • Promenader
  • Aktivitetslokal
  • Träning

Boendet

Vi är stolta över vår individanpassade omvårdnad, vårt engagemang och vår flexibilitet som gör vardagen meningsfull för våra boende. Vårt mål är att man ska känna sig hemma och få det stöd och den hjälp som behövs för att ha en bra vardag.

På Pomona hus 2 finns det 32 lägenheter fördelade på fyra avdelningar. Varje lägenhet har hygienutrymme och trinett. Alla avdelningar består av åtta lägenheter och har egna gemensamhetsutrymmen samt ett kök där de boende har möjlighet att äta och umgås. På varje våning finns stora balkonger.

Aktiviteter

Vi arbetar för att kunna möta individerna där de befinner sig och månar om att det ska finnas aktiviteter för alla oavsett ork och hälsa. Vi erbjuder aktiviteter både i grupp och enskilt tillsammans med personal. Enskilda aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman. Varje vecka har alla en timme egen tid med sin kontaktman för att göra något man själv tycker om.

Pomonas aktivitetslokal Elins Ateljé håller öppet varje vardag kl. 9.00-16.00. Elins Ateljé drivs av aktivitetsledare från kommunen och alla seniorer i kommunen är välkomna. De erbjuder exempelvis stickning, virkning, tovning, dans som träningsform, matlagning, promenader, pyssel på ateljén, boule, med mera.

Mat & dryck

Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi försöker alltid göra det till en trevlig stund. Vi arbetar enligt FAMM-modellen (The Five Aspects of Meal Model) som innebär att vi tar hänsyn till de fem aspekterna: rummet, mötet, maten, styrsystemet och atmosfären. På Pomona lagas all mat i köket på bottenvåningen. Till lunch kan du välja på två olika rätter och till middagen erbjuds en rätt. Personalen sitter med vid matbordet för att skapa en lugn miljö och bidra till ett socialt möte mellan våra boende. På helgerna dukar vi extra fint för att göra det festligare.

Vård & omsorg

Den hjälp du får av oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. På det viset behåller du dina funktioner längre. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska ansvarar för din sjukvård och du har även tillgång till kommunens arbetsterapeut och fysioterapeut. Det finns en läkare kopplad till Pomona som kommer till boendet varje vecka.

Din kontaktman har till uppgift att planera, organisera och utföra omsorgsarbetet tillsammans med dig. Arbetet utförs utifrån dina behov. Syftet är att du alltid ska få en personlig, trygg och säker hjälp.

Vi har ett ständigt pågående värdegrundsarbete med utgångspunkt från Socialstyrelsens sju värdeord; självbestämmande; trygghet; meningsfullhet och sammanhang; respekt för privatliv och personlig integritet; individanpassning och delaktighet; bemötande; och insatser av god kvalitet.

Kontakta verksamheten