Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A staff member is sitting and conversing with an elderly person at the accommodation
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Björkhaga i Slöinge

Humana Björkhaga är ett tryggt äldreboende beläget i Slöinge, strax söder om Falkenberg. Boendet består av 48 lägenheter och erbjuder plats för dig med någon form av demenssjukdom eller behov av somatisk vård och omsorg.

Boendet

22 av lägenheterna är tvårummare med eget kök och balkong eller uteplats. Resterande lägenheter är enrummare med gemensamt kök och matsal på varje avdelning.

Inriktning

Med inriktningen halländsk kultur och natur hoppas vi kunna ge en ökad trygghet och känsla av hemtrevnad för de boende. Inriktningen speglas bland annat i aktiviteter, konst och miljö. Till exempel kan inredningsdetaljer såsom fotokonst från närområdet väcka intresse, samtal och igenkänning. Utomhusmiljön ska stimulera minnen och sinnen genom dofter, smaker och miljöer som upplevs olika över årstiderna. För de som vill pyssla med odlingsarbete finns mindre växthus på uteplatser och balkonger.

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Det finns en side-by-side cykel att tillgå och cirka 1 gång i månaden kommer det även en vårdhund till boendet.

Vård och omsorg

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut.