1. Du är här: Falkenberg – Öppnar 2021
Visionsbild över en tegelfasad till ett nybyggt äldreboende.
Tillbaka till våra äldreboenden

Humanas nya äldreboende Dals Ängar i Falkenberg

Under våren 2021 öppnar Humana ett helt nytt äldreboende i Falkenberg. Boendet har både en takterrass samt innergård med växthus och trevliga sittplatser.

  • Prisbelönt belysningssystem
  • Gym & rehab
  • Växthus
  • Samlingssal
  • Stort aktivitetsutbud
  • Takterrass

Om boendet

Äldreboendet kommer att erbjuda 60 lägenheter, fördelade på sex avdelningar och tre våningsplan. Varje avdelning har ett gemensamt kök och vardagsrum och på varje plan finns en gemensam balkong eller uteplats. På sjunde våningen hittar du den gemensamma takterrassen och samlingssalen. Boendet har även ett aktivitetsrum och eget gym.

Boendet är till för dig som har någon form av demenssjukdom. För att få flytta in på Dals ängar så krävs det att du har ett biståndsbeslut om särskilt boende.

Aktiviteter

Vi värdesätter aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på takterrassen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. På innergården finns det sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Visionsbild över nytt äldreboende med tegelfasad.

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. För tillfället finns det ingen möjlighet att ställa sig i någon kö, men när vi har en visningslägenhet redo kommer vi att öppna upp för visningar som vi bl.a. kommer att annonsera om här på vår hemsida och i lokalmedia. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig när det börjar bli visningsdags!

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Falkenberg

Hur hörde du talas om boendet?