1. Du är här: Gävle – Humana Södra Centralgatan
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Södra Centralgatan i Gävle

Södra Centralgatan är Humanas första äldreboende i egen regi. Huset är modernt byggt, med den nyaste tekniken inom både hjälpmedel, ljussättning och dekoration integrerat i byggnationen.

  • Övernattningsrum
  • Sjuksköterska dygnet runt
  • Trädgård
  • Samarbeten
  • Kulturinriktning
  • Gym & PT
  • Aktiviteter
  • Prisbelönat ljuskoncept

Boendet

Södra Centralgatan består av 88 luftiga och ljusa lägenheter fördelade på fem våningsplan. Förutom avdelningarnas stora inglasade balkonger finns det även en underbar takterrass med utsikt över Gävles takåsar, mysiga sittplatser samt SPA med bastu och badmöjligheter.

Varje avdelning har ett stort öppet gemensamhetsutrymme/vardag och kök. Här samlas man för att umgås, äta och njuta av gemenskap. På avdelningarna finns trådlös täckning med wifi och tillgång till surfplattor. I de gemensamma utrymmena finns det en stor TV.

Lägenheterna

Lägenheterna är modernt och funktionellt inredda. I hallen möts du av en hel garderobsvägg i ek som nästan skapar en hotellkänsla. Här hittar du även ett inbyggt kylskåp och en kokvrå med möjlighet att laga enklare mat.

Lägenheterna är ljusa med låga stora fönster så att du ser ut i trädgården även när du sitter ner. En stor elegant sänggavel i trä ingår i lägenheten och har en inbyggd belysning samt uttag för annan elektronik. Det finns en 42-tums TV monterad i varje lägenhet, som också kan användas för kommunikation.

Inriktning kultur

På Södra Centralgatan har vi en kulturinriktning. Det vill säga att våra aktiviteter präglas av kulturinslag, såsom sång och musik, film, dans och teater. Vägledande för vilka aktiviteter som vi anordnar är självklart alltid dina egna önskemål.

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro hos oss. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. Aktivitetsansvarig är i tjänst alla vardagar.

Vi samarbetar med lokala kulturinstitutioner, ordnar utflykter, bjuder in kulturella evenemang till boendet, m.m. Anhöriga är välkomna att delta på våra gemensamma aktiviteter. 

Är du intresserad av att bo här?

Inflyttning sker kontinuerligt. Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende.

Kommunen tar hänsyn till den äldres önskemål om äldreboende, men det är behov och platstillgång som styr vilken plats som kan erbjudas. Ta gärna kontakt med oss om du har frågor eller söker mer information, eller kanske vill komma och titta på boendet.

Kontakta verksamheten