Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and talking in the living room
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Södra Centralgatan i Gävle

Södra Centralgatan är Humanas första äldreboende i egen regi, ett nytt modernt och hemtrevligt äldreboende i Gävle. Här får du trygg omsorg dygnet runt i vackra omgivningar, med stort aktivitetsutbud och möjlighet till en meningsfull vardag. Njut på takterrassen, träna i gymmet eller ta en promenad i trädgården. Här finns något för alla. Huset är byggt, med den nyaste tekniken inom både hjälpmedel, ljussättning och design.

  • Sjuksköterska dygnet runt
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Gym & personlig tränare
  • Balkong på varje avdelning
  • Övernattningsrum
  • Trädgård
  • Prisbelönat ljuskoncept
  • Komfortkyla sommartid
  • Wi-fi i hela huset

Boendet

Södra Centralgatan består av 88 luftiga och ljusa lägenheter fördelade på fem våningsplan. Förutom avdelningarnas stora inglasade balkonger finns det även en underbar takterrass med utsikt över Gävles takåsar, mysiga sittplatser samt SPA med bastu och badmöjligheter.

Varje avdelning har ett stort öppet gemensamhetsutrymme/vardag och kök. Här samlas man för att umgås, äta och njuta av gemenskap. På avdelningarna finns trådlös täckning med wifi och tillgång till surfplattor. I de gemensamma utrymmena finns det en stor TV.

Lägenheterna

Lägenheterna är modernt och funktionellt inredda. I hallen möts du av en hel garderobsvägg i ek som nästan skapar en hotellkänsla. Här hittar du även ett inbyggt kylskåp och en kokvrå med möjlighet att laga enklare mat.

Lägenheterna är ljusa med låga stora fönster så att du ser ut i trädgården även när du sitter ner. En stor elegant sänggavel i trä ingår i lägenheten och har en inbyggd belysning samt uttag för annan elektronik. Det finns en 42-tums TV monterad i varje lägenhet, som också kan användas för kommunikation.

Inriktning kultur

På Södra Centralgatan har vi en kulturinriktning. Det vill säga att våra aktiviteter präglas av kulturinslag, såsom sång och musik, film, dans och teater. Vägledande för vilka aktiviteter som vi anordnar är självklart alltid dina egna önskemål.

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro hos oss. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. Aktivitetsansvarig är i tjänst alla vardagar.

Vi samarbetar med lokala kulturinstitutioner, ordnar utflykter, bjuder in kulturella evenemang till boendet, m.m. Anhöriga är välkomna att delta på våra gemensamma aktiviteter. 

Eva-Lisa besöker Tölö kyrka

Eva-Lisas hemvändarresa

Ända sedan Eva-Lisa flyttade in på Humana Södra Centralgatan har hon haft en önskan om att få se sina gamla hemtrakter och barndomshem.

Läs Eva-Lisas hemvändarresa

Är du intresserad av att komma och titta på boendet för att flytta in? Vänligen fyll i nedan intresseanmälan så kontaktar vi dig för att boka in en visning.

Här kan du anmäla intresse

Denna anmälan är till för dig eller din anhörig som vill flytta in på Humana Södra Centralgatan.

För dig som är intresserad av att söka jobb hos oss, hänvisar vi till vår Jobbportal där du hittar alla våra lediga tjänster. 

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om Södra Centralgatan?

Kontakt verksamheten