Måltiderna är en viktig stund på dagen och vi försöker alltid göra det till en trevlig stund.
Här hittar du veckans meny.
-
Måndag 7/5
Lunch: Italiensk korvgryta, pasta, sallad
Middag: Gulaschgryta, ris/potatis, salladTisdag 8/5
Lunch: Strömming med ansjoviskryddad sås, potatismos, sallad, hårt bröd + ost
Middag: Fläskpannkaka, lingonsylt, rivna morötter, varm blåbärssoppa + glassOnsdag 9/5
Lunch: Potatisbullar, stekt fläsk, lingonsylt, sallad
Middag: Kycklinggryta med champinjoner, kokt potatis, sallad -
Måndag 30/4
Lunch: Isterband, stuvad potatis, rödbetor, sallad
Middag: Kycklinggryta, ris/potatis, sallad, kaffe + kakaTisdag 1 Maj
Lunch: Matjessill, ägghalvor, kokt potatis, gräddfil, hackad lök, hårt bröd + ost, dessert
Middag: Fläskfilégryta med ädelost, kokt potatis, gelé, salladOnsdag 2/5
Lunch: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, lingon, sallad
Middag: Stekt saltsill, löksås, kokt potatis, riven morotTorsdag 3/5
Lunch: Ängamatsoppa, pannkaka, sylt, grädde
Middag: Lasagne, vitkålssalladFredag 4/5
Lunch: Mozzarellabiff, gräddsås
Middag: Panerad snitsel, bearnaisesås, stekt potatis, salladLördag 5/5
Lunch: Örtkalkon, rödvinssås, potatisgratäng, sallad, dessert
Middag: Fläskköttgryta med pepparsås, kokt potatis, gelé, salladSöndag 6/5
Lunch: Laxpudding, skirat smör, citron, ärtor, dessert
Middag: Fläskkarré, äppelsås, plommonsås, kokt potatis, sallad -
Måndag 23/4
Lunch: Köttfärslimpa, champinjonsås, kokt potatis, varma grönsaker
Middag: Skånsk äggkaka, lingonsylt, hårt bröd + pålägg, nyponsoppa + gräddeTisdag 24/4
Lunch: Stekt strömming, potatismos, sommargurka, riven morot
Middag: Kokt köttkorv, senapssås, kokt potatis, grönsakerOnsdag 25/4
Lunch: Kycklinggryta med basilika, ris/potatis, sallad
Middag: Köttfärssås, pasta, ketchup, salladTorsdag 26/4
Lunch: Blomkålssoppa, bröd + pålägg, pannkaka, sylt, grädde
Middag: Kålbiff, gräddsås, kokt potatis, lingonsylt, varma grönsakerFredag 27/4
Lunch: Dillkött, kokt potatis, sallad
Middag: Stekt prinskorv, stekt potatis, stekt ägg, salladLördag 28/4
Lunch: Örtagårdsstek, gelé, champinjon- och vitvinssås, stekt/kokt potatis, sallad
Middag: Kycklingfilé, bearnaisesås, stekt klyftpotatis, sallad, dessertSöndag 29/4
Lunch: Kokt lax, citronsås, kokt potatis, ärtor, citron, dessert
Middag: Wallenbergare, gräddsås, potatismos, lingonsylt, varma grönsaker -
Måndag 16/4
Lunch: Stekt falukorv, stuvade makaroner, ketchup och grönsaker.
Middag: Linssoppa med tomat. Mjukt bröd med pålägg.
Ostkaka med sylt och grädde.Tisdag 17/4
Lunch: Stekt fläsk med löksås, kokt potatis och grönsaker.
Middag: Chicken á la King, ris/potatis och sallad.Onsdag 18/4
Lunch: Köttbullar, gräddsås, kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.
Middag: Pasta carbonara med riven ost och sallad.Torsdag 19/4
Lunch: Broccolisoppa, bröd med pålägg. Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: Panerad fisk med gräddfilssås med dill, kokt potatis, citron och grönsaker.Fredag 20/4
Lunch: Stekt/kokt frukostkorv, "sommarmos" (potatis med riven morot och finstrimlad purjolök nerblandad), senap och sallad.
Middag: Kålpudding med gräddsås, kokt potatis, lingonsylt och sallad.Lördag 21/4
Lunch: Örtkalkon med äppelsås, rotfruktsgratäng och sallad.
Middag: Burgundisk köttgryta med kokt potatis och sallad. Dessert.Söndag 22/4
Lunch: Kokt lax med hollandaisesås, kokt potatis och sallad. Kaffe och kaka.
Middag: Oxbringa med pepparrotssås, kokt potatis och sallad. Dessert. -
Måndag 9/4
Lunch: Oxjärpe, gräddsås, kokt potatis, äppelmos och sallad.
Middag: Fläskpannkaka med lingonsylt, riven morot och bröd med pålägg. Kaffe och kaka.Tisdag 10/4
Lunch: Isterband, stuvad potatis, rödbetor och varma grönsaker.
Middag: Kokt lax med citronsås, kokt potatis och grönsaker.Onsdag 11/4
Lunch: Kålpudding, gräddsås, kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.
Middag: Stekt falukorv med stekt potatis, stekt ägg, senap, ketchup och sallad.Torsdag 12/4
Lunch: Potatis- och purjolökssoppa. Pannkaka med sylt och grädde.
Middag: Kycklingpannbiff med stekt lök, kokt potatis, gräddsås och sallad.Fredag 13/4
Lunch: Fläskköttgryta med pepparsås, kokt potatis och grönsaker.
Middag: Stekt grillkorv, potatismos, "knaperlök", senap, ketchup och sallad.Lördag 14/4
Lunch: Kassler, stuvad spenat, stekt potatis och grönsaker.
Middag: Kokt fisk med sparris- och persiljesås, kokt potatis oc ärtor. Dessert.Söndag 15/4
Lunch: Portergryta, kokt potatis, gelé och varma grönsaker.
Middag: Lasagne och vitkålssallad. Konserverad frukt och grädde.
Kontaktuppgifter
-
Postadress och besöksadress
Södra Centralgatans vård- och omsorgsboende
Södra Centralgatan 19 A
802 51 Gävle -
Information
Om du vill nå personalen på de olika planen så ring växeln på Södra Centralgatan
026-60 07 65
(knappval fram till rätt våningsplan) -
Verksamhetschef
Maria Hanning
026-60 07 67
072-204 09 40
maria.hanning@humana.se -
Biträdande verksamhetschef
Carina Norbäck
070-744 39 00
carina.norback@humana.se -
Sjuksköterska
På plan 4 finns sjuksköterskeexpedition. Sjuksköterska finns tillgänglig dygnet runt och kan nås på telefonnummer 026-60 07 68.
-
Sjukgymnast
-
Arbetsterapeut