Här är kulturen i centrum

Gävle är en kulturstad med anor och det kommer vi ta tillvara på Södra Centralgatan. Vi kommer att samarbeta med lokala kulturinstitutioner och föreningar i Gävle.

Barbro

Vi har ett samarbete med olika gymnasieprogram- och skolor, bl.a. mediaprogrammet. Studenterna på Borgis mediaprogram har gjort en fotoutställning med historiska Gävlemotiv som ett projekt och som nu visas i verksamheten.

På Södra Centralgatan, liksom alla våra andra boenden, finns det en aktivitetsansvarig som ser till aktiviteterna blir så bra och givande som möjligt. Vi kommer att ordna kulturutflykter och bjuda in till kulturella evenemang på boendet. Givetvis är alla aktiviteter frivilliga för dig som boende att delta på och i många fall är även anhöriga inbjudna att delta.

Kultur har många olika betydelser för varje person. Det är intressen som varje individ själv har skapat och att vi på Södra Centralgatan ska se till att tillgodose utrymme för att dessa intressen fortsätter att berikas. Hur man än tolkar ordet kultur, vill vi framhäva de intressen och aktiviteter som ger glädje åt våra äldre.

Den senaste tekniken kommer till en hjälpande hand för att ägna sig åt kulturella aktiviteter. På en surfplatta kan du till exempel lyssna på en talbok eller lyssna på musik.