Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
The elderly train gym together
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Liljan

Liljan är ett tryggt och hemtrevligt äldreboende med närhet till både hav och grönska, men också till flera centrum. Boendet består av 18 lägenheter med närhet till Kalmarsundsparken.

  • Musikstunder
  • Gymnastik
  • Promenader
  • Filmvisning

Boendet

Boendet har 18 lägenheter fördelat på tre avdelningar. Varje avdelning består av sex lägenheter med gemensamhets-utrymmen såsom vardagsrum och kök. 

Vård och omsorg

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut. Här jobbar verksamhetschef, gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. På vardagar finns sjuksköterska på plats i verksamheten dagtid och vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt arbetsterapeut och fysioterapeut vardagar under dagtid.

Mat och måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande, trivsamma, näringsriktiga, hållbara och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta någon måltid i din egna lägenhet. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Aktiviteter

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Aktivitetsutbudet ska vara varierat för att passa alla som vill delta. Vi har minst en aktivitet per avdelning varje dag och gemensamma aktiviteter varje vardag. Vi uppmuntrar till daglig utevistelse.

Kontakta oss