Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Nyhetsbrev augusti 2020

Publicerad: 2020-08-27

Nu har de flesta haft sina sommarsemestrar, och jag hoppas att ni har fått njuta av sommaren och fått tid för återhämtning efter en ovanlig vår. Här på Kavlagården är vi igång med planeringen inför hösten. 

Med anledning av covid-19 - Information till dig som anhörig
Många kanske börjar återgå till sin vardag och vi vill därför passa på att påminna om några av Humanas riktlinjer gällande covid-19.

Fortsatt besöksförbud och individuella riskbedömningar vid eventuella undantag
Det nationella besöksförbudet gäller fortsatt och är för närvarande förlängt till den 30 september 2020. Folkhälsomyndigheten och Socialstyrelsen har fått i uppdrag av regeringen att utreda vad som ska gälla därefter.

Säkra besök utomhus är ett undantag och som alltid föregås de av individuella riskbedömningar som utförs av respektive verksamhetsansvarig. Folkhälsomyndighetens uttalande om antikroppar och rekommendationer vid positivt antikroppssvar påverkar varken besöksförbudet eller Humanas rutin för säkra besök utomhus. Däremot kan det vara en påverkande faktor i riskbedömningen.

Vi ser över möjligheterna för säkra besök under hösten
Vi ser just nu över hur vi kan fortsätta med säkra besök under hösten och när vädret blir kallare. Respektive verksamhet ser över hur möjligheterna ser ut och återkommer till er om rutinerna behöver ändras.

Än en gång tackar vi för ert tålamod och uppmanar er att hålla i och hålla ut.

Aktiviteter
Under sommaren har vi fortsatt med att ha aktiviteter avdelningsvis och anpassat efter önskemål. Vi har haft flera utomhuskonserter, vilket har varit väldigt uppskattat. Sommar, sol och musik utomhus gav en känsla av Allsång på Skansen – fast i vackra Huskvarna så klart 😊

Just nu pågår planeringsarbete för att ha anpassad kräftskiva för våra boende. Det mesta går att lösa med lite kreativitet.

Publik som lyssnar på musikunderhållninh

Sätta guldkant på tillvaron

Här har vi sammanställt lite tips på vad man kan göra för att skapa lite guldstund för sina nära och kära som t.ex. bor på Kavlagården eller tillhör riskgrupp under dessa tider. Lite betyder väldigt mycket ibland.

  • Skicka ett vykort, kanske med egna foton från semestern?
  • Skicka eller lämna en veckotidning eller korsord
  • Något gott att äta eller dricka (som ni kan lämna via personalen) med ytterförpackning som vi tar bort eller spritar av
  • Videosamtal via Skype, kontakta personalen hos oss om ni vill Skypa med boende
  • Boka trädgårdsbesök, passa på nu när vädret är härligt!
  • Känner du någon som spelar instrument eller sjunger som vill komma och förgylla dagen, kontakta Johanna på johanna.carlsson@humana.se

Personal

Nu är all ordinarie personal tillbaka i tjänst efter välbehövlig semester. Vi vill verkligen berömma våra otroligt duktiga semester-vikarier som vi har haft denna sommaren. Majoriteten av våra semester-vikarier kommer ni att prata med/träffa i fortsättningen också då de kommer att hoppa in som timvikarier.

I september kommer sjuksköterska Inga att gå i pension, men fortsätta hoppa in som vikarie vid behov. Ingas tjänst tillsätts av sjuksköterska Olesya, kallas för Lissa. Lissa har varit vikarie hos oss under sommaren och kommer att ta över ansvaret som patientansvarig sjuksköterska på avdelning Gläntan.

Humana har vunnit upphandlingen av flera äldreboenden i Kalmar

Humana har vunnit upphandlingen av tre befintliga äldreboenden i Kalmars kommun samt att driva ett kommande boende i det nya området Karlssons äng. Redan den 1 november tar Humana över driften av äldreboendet Vasallparken. Därefter sker övertagandet av de andra två boendena - Ståthållaren och Liljan i etapper, och flyttas sedan över till det nya boendet i Karlssons äng när detta står klart. Humana driver sedan tidigare två äldreboenden i Småland – Kavlagården i Huskvarna och Södra Järnvägsgatan i Växjö som drivs i egen regi.

Det har även blivit klart att Humana kommer att öppna ett nybyggt äldreboende i Täby, som planeras stå klart för inflyttning under hösten 2022. Boendet kommer att innefatta 90 lägenheter och byggs i området Arninge.

Kvinna på cykel

Vill du bli uppdaterad om våra äldreboendens aktiviteter? Glöm inte att följa oss på Facebook @humanaomsorg

Med vänlig hälsning

Helena Andersson med personal