Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and laughing at the kitchen table
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Atlasvägen 2 i Kalmar

Atlasvägen 2 är ett nytt och tryggt äldreboende beläget i Kalmar som öppnade i april 2022. Boendet består av 60 lägenheter med stora gemensamhetsytor, inglasade balkonger och en trädgård.

Om boendet

Atlasvägen 2 är ett boende med 60 lägenheter. Det finns både demens-och somatiska avdelningar. Alla avdelningar har ett gemensamt kök, vardagsrum och balkong.

Vård och omsorg

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut. Här jobbar verksamhetschef, gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. På vardagar finns sjuksköterska på plats i verksamheten dagtid och vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt arbetsterapeut och fysioterapeut vardagar under dagtid. 

Mat och måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande, trivsamma, näringsriktiga, hållbara och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta någon måltid i din egna lägenhet. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Aktiviteter

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig. Aktivitetsutbudet ska vara varierat för att passa alla som vill delta. Vi har minst en aktivitet per avdelning varje dag och gemensamma aktiviteter varje vardag. Vi uppmuntrar till daglig utevistelse.

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). Kontakta oss gärna för en visning i mindre sällskap eller en digital visning. Vill du anmäla ditt intresse eller har frågor om boendet, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig!

Läs om hur du ansöker om biståndsbeslut för särskilt boende på Kalmar kommuns hemsida.

Vill du söka jobb hos oss ber vi dig besöka vår Jobbportal där du hittar våra lediga tjänster. Vi tar endast emot ansökningar via vår Jobbportal.

Intresseanmälan Atlasvägen 2

Hur hörde du talas om boende?
Har du eller anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Samtycke

Kontakta oss