Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Humana Atlasvägen 2

Atlasvägen 2 är ett nytt och tryggt äldreboende beläget i Kalmar som öppnar i april 2022. Boendet består av 60 lägenheter med stora gemensamhetsytor, inglasade balkonger och en trädgård.

Om boendet

Atlasvägen 2 är ett boende med 60 lägenheter. Det finns både demens-och somatiska avdelningar. Alla avdelningar har ett gemensamt kök, vardagsrum och balkong.

Vård och omsorg

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut. Här jobbar verksamhetschef, gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. På vardagar finns sjuksköterska på plats i verksamheten dagtid och vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt arbetsterapeut och fysioterapeut vardagar under dagtid. 

Mat och måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande, trivsamma, näringsriktiga, hållbara och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta någon måltid i din egna lägenhet. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Aktiviteter

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig. Aktivitetsutbudet ska vara varierat för att passa alla som vill delta. Vi har minst en aktivitet per avdelning varje dag och gemensamma aktiviteter varje vardag. Vi uppmuntrar till daglig utevistelse.

Rekryteringsträff annons digitalt samt i Kalmarposten

 

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndshandläggare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). I Täby kommun får du som har ett beslut om särskilt boende själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats. Bor du redan på ett äldreboende, kan du alltid välja att flytta till ett annat om det finns lediga lägenheter.

För tillfället finns det ingen möjlighet att ställa sig i någon kö, men när vi har möjlighet att ta emot inflyttningar kommer vi att bjuda in till visningar som vi bland annat kommer att annonsera om här på vår hemsida och i lokalmedia.

Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär, så kontaktar vi dig när det är aktuellt att visa runt på boendet. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Atlasvägen 2

Hur hörde du talas om boende?
Jag är intresserad av att bli kontaktad angående:
Samtycke

Kontakta oss