Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and laughing at the kitchen table
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Vasallparken i Kalmar

Vasallparken är ett tryggt och modernt äldreboende beläget i ett mysigt villaområde i Kalmar. Boendet består av 35 lägenheter och har bland annat en vacker innergård, trädgård samt två stora gemensamma balkonger.

Om boendet

Vasallparken är ett boende med 35 lägenheter fördelade på två plan. Det finns två demensavdelningar och två somatiska avdelningar. En av lägenheterna är en tvårumslägenhet som möjliggör parboende. Alla avdelningar har ett gemensamt kök och vardagsrum.

Vård och omsorg

Vi arbetar utifrån IBIC (Individens behov i centrum), vilket innefattar en personcentrerad vård som utgår ifrån individens behov och önskemål. Tillsammans med dig som boende planerar vi hur din vård och omsorg ska se ut. Här jobbar verksamhetschef, gruppledare, undersköterskor och vårdbiträden. På vardagar finns sjuksköterska på plats i verksamheten dagtid och vi har tillgång till sjuksköterska dygnet runt samt arbetsterapeut och fysioterapeut vardagar under dagtid. 

Mat och måltider

Vi tillämpar Livsmedelsverkets måltidsmodell som består av sex pusselbitar: goda måltider, integrerande, trivsamma, näringsriktiga, hållbara och säkra måltider. Måltidsmiljön anpassas efter varje individs behov och du bestämmer själv om du till exempel vill äta gemensamt i matsalen eller föredrar att äta någon måltid i din egna lägenhet. Vi serverar trerättersmiddag på helgen och firar olika högtider med traditionella rätter.

Aktiviteter

Aktivitetsutbudet på boendet utgår från de boendes önskemål och planeras av aktivitetsansvarig och aktivitetsombuden. Aktivitetsutbudet ska vara varierat för att passa alla som vill delta. Vi har minst en aktivitet per avdelning varje dag och gemensamma aktiviteter varje vardag. Vi uppmuntrar till daglig utevistelse.

Kontakta oss