Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Lillsjö Badväg

I september öppnar vi äldreboendet där trygghet, kvalitet och aktiviteter erbjuds. Njut av utsikten på takterrassen, umgås i kaféet eller träna i gymmet. Här finns något för alla!

 • Demensvård & somatisk vård
 • Prisbelönt belysningssystem
 • Takterrass
 • Växthus
 • Balkong på varje våningsplan
 • Aktiviteter
 • Gym & bastu
 • Samlingssal

Boendet

Att flytta till ett äldreboende kan vara en stor förändring i livet, men hos oss ska du finna trygghet, värme och gemenskap. Du har enligt lag rätt att ansöka om äldreboende i vilken kommun du vill. Du kan då höra av dig direkt till den kommun dit du vill flytta. För att kunna välja att bo här måste du ha ett biståndsbeslut för särskilt boende.

Om Humana Lillsjö Badväg
Äldreboendet erbjuder 80 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra plan. Taken smälter samman med den omgivande naturen och utgörs delvis av sedum. Växthus finns på innergården. Humana Lillsjö Badväg kommer att ha både inglasade och öppna balkonger på fyra våningar och på våning fem en takterrass med en fantastisk utsikt mot naturreservatet Lillsjön-Örnässjön. Där finns det ett tillgänglighetsanpassat grillhus och badbrygga, skog och sjö.

Här får du en lugn småstadsmiljö med närhet till promenadstråk, natur och aktiviteter. I trädgården har vi planteringslådor för odlingar, sköna sittgrupper, en träningstrappa och en barr. Fina planteringar med traditionella växter där du gärna kan vara med och delta i trädgårdarbetet om du önskar eller ta med dig en kopp kaffe till takterrassen och njut av den vackra utsikten eller på någon av våra balkonger. Innanför den transparenta glasfasaden i entrén finns en loungedel med kafé och servering. All mat tillagas i eget storkök. 

Humana har stor erfarenhet av att bygga och driva egna äldreboenden. Boendet är utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Humanas unika belysningskoncept förbättrar dygnsrytmen.

Ladda ner informationsblad


 

Lägenheterna

Varje avdelning består av 10 genomtänkta lägenheter. Din egen lägenhet är ca 32 kvadratmeter. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett handikappanpassat badrum. I varje lägenhet ingår även en säng, tv och en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid.

Se exempelritning av lägenhet


 

Aktiviteter

Vi värdesätter aktiviteter
På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. En stor trädgård och skogen precis intill uppmuntrar till mycket utevistelse. 

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro hos oss. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. Aktivitetsansvarig är i tjänst alla vardagar. Nyfiken på vad som händer på andra av Humanas boenden? Följ vår Facebooksida.

Humana Lillsjö Badväg kommer även erbjuda en stor samlingssal med tillhörande pentry som används vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Rummet kan också nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden. För de som vill aktivera sig fysiskt kommer det att finnas ett stort gym med bastu och duschrum. 


 

Intresseanmälan

Vad ingår i hyran?

På Lillsjö Badväg betalar du en hyresavgift. I hyresavgiften ingår bland annat:

 • TV med basutbud samt tv-avgift
 • Wi-Fi
 • Värme
 • El
 • Höj- och sänkbar specialsäng samt en sänggavel
 • Aktiviteter och kontaktman

Kostnader som tillkommer är exempelvis hemtjänstavgiften och mat. Kostnader som hemtjänstavgiften är samma belopp oavsett vilket boende du väljer.

Flytta in på ett äldreboende

För att få en plats på ett äldreboende behövs det ett beslut från kommunen. Såhär ser processen ut:

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndshandläggare på kommunen. Vill du att din förälder ska bo närmre dig? Kontakta biståndshandläggare i dennes kommun.

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndshandläggare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.

Kontakta oss