1. Du är här: Kungsängen – Humana Lillsjö Badväg
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen

Humana Lillsjö Badväg är ett nytt och modernt äldreboende i Kungsängen. Boendet öppnade i september 2019 och än finns det lediga lägenheter kvar! Njut av utsikten på takterrassen, ta en promenad i trädgården eller träna i gymmet. Här finns något för alla!

  • Demensvård & somatisk vård
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Takterrass
  • Växthus
  • Balkong på varje våningsplan
  • Aktiviteter
  • Gym & bastu
  • Samlingssal

Boendet

Att flytta till ett äldreboende kan vara en stor förändring i livet, men hos oss ska du finna trygghet, värme och gemenskap. För att kunna välja att bo här måste du ha ett biståndsbeslut för särskilt boende.

Om Humana Lillsjö Badväg
Här får du en lugn småstadsmiljö med närhet till promenadstråk, natur och aktiviteter. I trädgården har vi planteringslådor för odlingar, sköna sittgrupper, en träningstrappa och en barr. Fina planteringar med traditionella växter där du gärna kan vara med och delta i trädgårdarbetet om du önskar. Humana Lillsjö Badväg kommer att ha både inglasade och öppna balkonger på fyra våningar och på våning fem en takterrass med en fantastisk utsikt mot naturreservatet Lillsjön-Örnässjön. Där finns det ett tillgänglighetsanpassat grillhus och badbrygga, skog och sjö. 

Äldreboendet erbjuder 80 hemtrevliga lägenheter fördelade på fyra plan. Innanför den transparenta glasfasaden i entrén finns en loungedel med kafé och servering. All mat tillagas i eget storkök. Boendet är utrustat med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. 

Ladda ner informationsblad


 

Äldre dam som ritar.

Livet på Lillsjö Badväg

Här hittar du information om kommande aktiviteter och vilken mat som serveras. Välkommen till livet på Lillsjö Badväg!

Klicka här.

Lägenheterna

Varje avdelning består av 10 genomtänkta lägenheter. Din egen lägenhet är ca 32 kvadratmeter. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett handikappanpassat badrum. I varje lägenhet ingår även en säng, tv och en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid.

Se exempelritning av lägenhet


 

Aktiviteter

Vi värdesätter aktiviteter
På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. En stor trädgård och skogen precis intill uppmuntrar till mycket utevistelse. 

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro hos oss. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. Nyfiken på vad som händer på Humanas övriga boenden? Följ vår Facebooksida.

Humana Lillsjö Badväg erbjuder en stor samlingssal med tillhörande pentry som används vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Rummet kan också nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden. För de som vill aktivera sig fysiskt kommer det att finnas ett stort gym med bastu och duschrum. 


 

Flytta in på ett äldreboende

För att få en plats på ett äldreboende behövs det ett beslut från kommunen. Såhär ser processen ut:

1

Ansökan

För att göra en ansökan om plats på ett särskilt boende kontaktar du din biståndshandläggare på kommunen. Vill du att din förälder ska bo närmre dig? Kontakta biståndshandläggare i dennes kommun.

2

Beslut

När du fått ditt beslut från kommunen, väljer du bostad. Kontakta oss för att höra hur vi kan hjälpa dig.

3

Välj boende

Lämna ditt besked till din biståndshandläggare när du har valt ditt boende.

4

Inflyttning

Om du har valt ett av våra boenden tar vi kontakt med dig för att planera din inflyttning tillsammans med dig.

Intresserad av att veta mer?

Hur hörde du talas om äldreboendet?

Kontakta oss