Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Two people are sitting and talking in the living room
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Lillsjö Badväg i Kungsängen

Humana Lillsjö Badväg är ett nybyggt äldreboende med totalt 80 lägenheter för dig i behov av somatisk omvårdnad eller demensvård. Äldreboendet ligger vackert och naturnära med Lillsjön runt knuten. Här får du en lugn småstadsmiljö med närhet till promenadstråk, natur och aktiviteter. Just nu har vi lediga lägenheter!

  • Demensvård och somatisk omvårdnad
  • Balkong på varje våningsplan
  • Samlingssal & stort aktivitetsutbud
  • Takterrass & växthus
  • Gym & bastu
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & sedumtak
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Om boendet

Att flytta till ett äldreboende kan vara en stor förändring i livet, men hos oss kan du finna trygghet, värme och gemenskap. För att kunna välja att bo här måste du ha ett biståndsbeslut för särskilt boende.

Här får du en lugn småstadsmiljö med närhet till promenadstråk, natur och aktiviteter. Boendet består av 80 lägenheter fördelat på fyra våningsplan. Varje avdelning består av 10 lägenheter och rymmer även gemensam matsal, kök samt vardagsrum, uteplats eller balkong. I huset finns en gemensam samlingssal med direkt anslutning till en stor takterrass, aktivitetsrum, gym och rehab, bastu samt en trädgård med bl.a. ett växthus.

I trädgården har vi planteringslådor för odlingar, sköna sittgrupper, en träningstrappa och en barr. Vi har ett växthus med traditionella växter där du gärna kan vara med och delta i trädgårdarbetet om du önskar. Takterrassen på översta våningen har en fantastisk utsikt mot Lillsjöns friluftsområde. Vid Lillsjön finns en tillgänglighetsanpassad badbrygga som vi nyttjar flitigt under sommarmånaderna och en vacker natur som vi njuter av året runt. Se en 360-visning på Upplands Bros webbplats (öppnas i nytt fönster).

Lägenheterna

Varje lägenhet är cirka 31 kvadratmeter stor. I alla lägenheter finns det platsbyggda garderober, en liten kokvrå med kokplatta, kyl och frysfack samt ett handikappanpassat badrum. I varje lägenhet finns det en höj- och sänkbar säng, taklampa och en vägghängd TV med ett basutbud av kanaler. Det ingår även en sänggavel med inbyggd belysning som tänds vid rörelser mot golvet, till exempel när du sätter ned fötterna från sängen för ett toalettbesök nattetid. Allt detta är inkluderat i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

Personalen på boendet

Vi har personal på plats dygnet runt och vi erbjuder dig trygg vård och omsorg samt serviceinsatser efter dina behov. När du flyttar in får du en kontaktman som är vårdbiträde eller undersköterska. Kontaktmannen arbetar i team med omvårdnadsansvarig sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut. Sjuksköterska, arbetsterapeut och fysioterapeut finns på plats dagtid måndag till fredag.  

Mat & måltider

På Lillsjö Badväg har vi ett eget tillagningskök där våra egna kockar förbereder och tillagar lunch och middag. Du bestämmer själv om du vill äta tillsammans med personal och boende i den gemensamma matsalen eller om du föredrar att äta i egna lägenheten. Personal sitter alltid med för stöd och den sociala gemenskapen.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. En stor trädgård och skogen precis intill uppmuntrar till mycket utevistelse. 

När du flyttar in hos oss upprättar vi en så kallad aktivitetsanalys som en del av genomförandeplanen. Det innebär att vi tar reda på vilka dina intressen är och vilka aktiviteter som passar dig för att du ska känna att du får en meningsfull tillvaro. Vi har en aktivitetsansvarig som tillsammans med aktivitetsombuden ansvarar för aktiviteterna. 

Humana Lillsjö Badväg har en stor samlingssal med tillhörande pentry som används vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Rummet kan också nyttjas när anhöriga kommer på besök och till exempel vid födelsedagsfiranden. För de som vill aktivera sig fysiskt finns det ett stort gym. På boendet finns det även ett aktivitetsrum och en bastu.

Intresserad av att veta mer?

Denna anmälan är till för dig eller din anhörig som vill flytta in på Humana Lillsjö Badväg.

För dig som är intresserad av att söka jobb hos oss, hänvisar vi till vår Jobbportal där du hittar alla våra lediga tjänster. 

Har du eller en anhörig till dig biståndsbeslut om särskilt boende?
Hur hörde du talas om äldreboendet?

Kontakta oss