Hem 070- 201 26 54 Verksamhetschef
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig

Alla har rätt till en näringsrik och hälsosam kost samt en trevlig och rofylld måltidsmiljö. Personal sitter med under måltiderna för social gemenskap och som stöd för de som behöver.

Här nedan kan du se veckans meny. 

Med reservation för eventuella ändringar/specialkost. 

Ibland beställer kostansvarig en annan rätt.

Vecka 26

Måndag 28 juni
Lunch: Kroppkakor med skirat smör och lingon
Dessert: Hallonkräm med grädde
Middag: Grönsakslasagne

Tisdag 29 juni
Lunch: Pocherad tilapia med stuvad spenat och kokt potatis
Dessert: Chokladmousse
Middag: Spagetti köttfärssås med rårivna morötter

Onsdag 30 juni
Lunch: Stekt lunchkorv med potatismos och kall dijonsås
Dessert: Päronkräm med grädde
Middag: Stuvad kycklinglever med grönsaker och ris

Torsdag 1 juli
Lunch: Kryddig köttfärssoppa
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Potatisbullar med bacon och lingon

Fredag 2 juli
Lunch: Korvstroganoff med ris
Dessert: Persikohalva med vaniljsås
Middag: Köttfärsbiffar med löksky och kokt potatis

Lördag 3 juli
Lunch: Pepparrotsköttgryta med rotfrukter och kokt potatis
Dessert: Citronfromage
Middag: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis

Söndag 4 juli
Lunch: Långstekt fläskkarré med rödvinssås och stekt potatis
Dessert: Kladdkaka med grädde
Middag: Kycklingschnitzel med kall örtsås och stekt potatis

Vecka 27

Måndag 5 juli
Lunch: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis
Dessert: Katrinplommonkompott med grädde
Middag: Krämig spenatsoppa med ägghalva och smörgås

Tisdag 6 juli
Lunch: Ugnstekt sej med dillsås och kokt potatis
Dessert: Bärsmulpaj med vaniljsås
Middag: Pasta med bacon och ostsås

Onsdag 7 juli
Lunch: Oxjärpar med gräddsås och kokt potatis
Dessert: Glass
Middag: Vegetarisk schnitzel med rödvinssås och stekt potatis

Torsdag 8 juli
Lunch: Sötpotatis och morotssoppa med smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Fiskbullar i hummersås med kokt potatis

Fredag 9 juli
Lunch: Chili con carne med ris och gräddfil
Dessert: Päronhalva med vispad grädde
Middag: Korvgryta Forsell med kokt potatis

Lördag 10 juli
Lunch: Benfri fläskkotlett med grönpepparsås och kokt potatis
Dessert: Rulltårta med grädde
Middag: Mustig köttgryta med kokt potatis

Söndag 11 juli
Lunch: Två sorters sill med ägghalva, gräddfil och kokt potatis
Dessert: Hallonmousse
Middag: Kycklingfilé med paprikasås och kokt potatis

Vecka 28

Måndag 12 juli
Lunch: Köttbullar med brunsås och kokt potatis samt lingon
Dessert: Rabarberkompott med grädde
Middag: Palsternacksoppa med baconkross och smörgås

Tisdag 13 juli
Lunch: Stekt spätta med remouladsås och kokt potatis
Dessert: Färsk frukt
Middag: Prinskorv med rotfruktsstuvning och kokt potatis

Onsdag 14 juli
Lunch: Köttgryta med saffransris
Dessert: Citronfromage
Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis

Torsdag 15 juli
Lunch: Kycklingsoppa med smörgås
Dessert: Pannkaka med sylt och grädde
Middag: Frukostkorv med kall dijonsås och kokt potatis

Fredag 16 juli
Lunch: Senapssill med kokt potatis och ägghalva
Dessert: Drottning kräm med grädde
Middag: Kassler med pepparsås och kokt potatis

Lördag 17 juli
Lunch: Hjortfärsgryta med kokt potatis
Dessert: Fruktcocktail med grädde
Middag: Pannbiff med gräddsås och kokt potatis

Söndag 18 juli
Lunch: Fläskfilé med rödvinssås och stekt potatis
Dessert: Chokladmousse
Middag: Fiskgryta på sej och lax med kokt potatis

Vecka 29

Måndag

Lunch: Kyckling med soltorkade tomater, aioli och kokt potatis.

Dessert: Nyponsoppa med mandelbiskvi och grädde.

Middag: Rotfruktssoppa med smörgås

Tisdag

Lunch: Pasta med skinksås.

Dessert: Björnbärskräm med grädde

Middag: Köttbullar med gräddsås och potatis, lingon.

Onsdag

Lunch: Korvstroganoff med ris.

Dessert: Hallonmousse.

Middag: Fläskschnitzel med dragonsås och stekt potatis.

Torsdag

Lunch: Gulaschsoppa på köttfärs med gräddfil.

Dessert: Pannkaka med sylt och grädde.

Middag: Bratwurst med stuvade vitkål och potatis.

Fredag

Lunch: Kycklinggryta med kokos och ris.

Dessert: Aprikoskräm med grädde.

Middag: Oxjärpar med gräddsås och kokt potatis.

Lördag

Lunch: Dillkött med kokt potatis.

Dessert: Mango och passionmousse.

Middag: Köttfärsbiffar med löksås och potatis.

Söndag

Lunch: Långstekt fläskkotlett med rödvinsås och stekt potatis.

Dessert: Rulltårta med (grädde).

Middag: Laxpudding med skirat smör.

 

Vecka 30

Måndag

Lunch: Kycklingfilé med saffransaioli och kokt potatis.

Dessert: Blåbärskräm med grädde

Middag: Krämig champinjonsoppa med smörgås

Tisdag

Lunch: Matjessill med gräslöksgräddfil och ägghalva.

Dessert: Glass.

Middag: Köttbullar med brunsås och kokt potatis samt lingon.

Onsdag

Lunch: Lammfärsgryta med ris och vitlökskräm. Dessert: Äppel och kanelsmulpaj med vaniljsås

Middag: Stekt falukorv med senapssås och kokt potatis.

Torsdag

Lunch: Krämig broccolisoppa med smörgås.

Dessert: Pannkaka med sylt och grädde.

Middag: Kalkon Cordon Bleu med örtkräm och stekt potatis.

Fredag

Lunch: Pannbiff med gräddsås och kokt potatis samt lingon.

Dessert: Ananas med grädde.

Middag: Lasagne alforno.

Lördag

Lunch: Skånsk kalops med kokt potatis och rödbetor. Dessert: Chokladpudding.

Middag: Fiskgratäng med sparris och dill samt kokt potatis.

Söndag:

Lunch: Fläskkarré med rödvinssås och stekt potatis.

Dessert: Färsk frukt.

Middag: Kycklinggryta med grönsaker och ris.

Vecka 31

Måndag

Lunch: Kroppkakor med skirat smör och lingon.

Dessert: Hallonkräm med grädde

Middag: Grönsakslasagne.

Tisdag

Lunch: Pocherad tilapia med stuvad spenat och kokt potatis.

Dessert: Chokladmousse.

Middag: Spaghetti köttfärssås med rårivna morötter.

Onsdag

Lunch: Stekt lunchkorv med potatismos och kall dijonsås.

Dessert: Päronkräm med grädde.

Middag: Stuvade kycklinglever med grönsaker och ris.

Torsdag

Lunch: Kryddigt köttfärssoppa.

Dessert: Pannkaka med sylt och grädde

Middag: Potatisbullar med bacon och lingon.

Fredag

Lunch: Korvstroganoff med ris.

Dessert: Persikahalva med vaniljsås

Middag: Köttfärsbiffar med gräddsås och kokt potatis och inlagd gurka.

Lördag

Lunch: Pepparrot köttgryta med rotfrukter och kokt potatis.

Dessert: Citronfromage.

Middag: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis.

Söndag

Lunch: Långstekt fläskkarré med rödvinssås och stekt potatis.

Dessert: Kladdkaka med grädde

Middag: Kycklingschnitzel med kall örtsås och stekt potatis.

Vecka 32

Måndag

Lunch: Köttbullar med gräddsås och kokt potatis.

Dessert: Katrinplommonskompott med grädde

Middag: Krämig spenatsoppa med ägghalva och smörgås

Tisdag

Lunch: Ugnstekt sej med dillsås och kokt potatis.

Dessert: Glass.

Middag: Pasta med bacon och ostsås.

Onsdag

Lunch: Oxjärpar med gräddsås och kokt potatis.

Dessert: Bärsmulpaj med vaniljsås.

Middag: Vegetarisk schnitzel med rödvinssås och stekt potatis.

Torsdag

Lunch: Sötpotatis och morotssoppa med smörgås

Dessert: Pannkaka med sylt och grädde

Middag: Fiskbullar i hummersås med kokt potatis.

Fredag

Lunch: Chili con carné med ris och gräddfil.

Dessert: Päronhalva med vispad grädde.

Middag: Korvgryta Forsell med kokt potatis.

Lördag

Lunch: Benfri fläskkotlett med grönpepparsås och kokt potatis.

Dessert: Rulltårta med grädde

Middag: Mustig köttgryta med kokt potatis

Söndag

Lunch: Två sorters sill med ägghalva, gräddfil och kokt potatis.

Dessert: Hallonmousse.

Middag: Kycklingfilé med paprikasås och kokt potatis.

Vecka 33

Måndag

Lunch: Köttbullar med brunsås och kokt potatis samt lingon.

Dessert: Rabarberkompott med grädde.

Middag: Palsternackssoppa med baconkross och smörgås.

Tisdag

Lunch: stekt spätta med remouladsås och kokt potatis.

Dessert: färskfrukt

Middag: Prinskorv med rotfruktstuvning och kokt potatis.

Onsdag

Lunch: Köttgryta med saffransris.

Dessert: Citronfromage.

Middag: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.

Torsdag

Lunch: Kycklingsoppa med smörgås.

Dessert: Pannkaka med sylt och grädde.

Middag: frukostkorv med kall dijonsås och kokt potatis.

Fredag

Lunch: Senapssill med kokt potatis och ägghalva.

Dessert: Drottningkräm med grädde.

Middag: Kassler med pepparsås och kokt potatis.

Lördag

Lunch: Hjortfärsgryta med kokt potatis.

Dessert: Fruktcocktail med grädde.

Middag: Pannbiff med gräddsås och kokt potatis.

Söndag

Lunch: Fläskfilé med rödvinssås med och stekt potatis.

Dessert: Chokladmousse.

Middag: Fiskgryta på sej och lax med kokt potatis.