1. Du är här: Kungsbacka – Humana Blåvingevägen
En kund som bor på ett av Humanas äldreboenden
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Blåvingevägen i Kungsbacka

Välkommen till det lantligt belägna äldreboendet Blåvingevägen 33 i Vallda. På Blåvingevägen arbetar vi för att din vardag ska kännas meningsfull och att du ska kunna vara aktiv i den utsträckning du vill. Med fokus på att se till det friska hos varje individ jobbar vi för att du ska känna dig hemma.

Boendet

Blåvingevägen är beläget i ett nybyggt hus från 2013 och ligger med en fantastisk utsikt med vida vyer, hästar och kor. Byggnadens tre plan rymmer sex enheter med sammanlagt 65 lägenheter. Tre av avdelningarna är avsedda för personer med demenssjukdom.

I avdelningarnas gemensamma utrymmen finns sällskapsrum, tillagningskök, matplats, tvättstuga samt uteplats eller balkong. Det finns också en vacker innergård lämplig för rekreation och utevistelse med både sittplatser och lättillgängliga gångar. 

Aktiviteter

Vi har en egen aktivitetsansvarig som sätter ihop program både för individer och grupper. Vissa aktiviteter återkommer veckovis och varje dag finns det något att delta i för den som vill. Vi bjuder också in gäster som står för underhållning av olika slag som gitarrspel eller sång.

Alla boende har en timme i veckan avsatt med sin kontaktperson att göra något. Den som vill kan också spara sina timmar för att göra en längre utflykt som att åka och shoppa eller gå på café.

Mat & dryck

Måltiderna är viktiga för oss och vi lagar all mat i vårt eget kök där våra kockar lagar lunch och middag varje dag. De jobbar miljömedvetet och använder främst ekologiska varor. Frukt och grönt kommer ofta från lokala leverantörer. På Humana arbetar vi även för att skapa hemtrevliga och trivsamma måltider utifrån en modell som ska tilltala sinnena.

Vi brukar ordna festliga måltider vid högtider och ibland har vi egen Nobelmiddag, gåsamiddag och kräftskiva.

Vi har ett kostråd där representanter från kök och boende deltar. Vid dessa möten diskuteras ämnen som rör maten som kommande menyer och näringsinnehållet.

Vård & omsorg

Vägledande i vår verksamhet är vårt kvalitetssystem och vårt värdegrundsarbete. Humana arbetar utifrån visionen Alla har rätt till ett bra liv. Vi arbetar utifrån genomförandeplanen och har ett salutogent förhållningssätt där vi tar tillvara på det friska hos individen.

Kontakta verksamheten