1. Du är här: Lerum – Humana Hedegården
Tre fina damer från som bor på ett av våra äldreboenden
Tillbaka till våra äldreboenden

Humana Hedegården i Lerum

Hedegården i Stenkullen ligger i ett vackert område med grönska inpå knutarna. På Hedegården kan du leva det liv du vill, vare sig det är att fylla dagarna med aktiviteter, umgås eller bara ta det lugnt. Här är inga drömmar för stora.

  • Aktivitetsrum
  • Reminiscence-rum
  • Eget kök
  • Trädgård

Boendet

Hedegården har sex enheter med totalt 54 lägenheter. Varje enhet består av ett gemensamhetsrum som fungerar som vardagsrum och kök för dig som boende. Varje lägenhet består av ett rum med en liten köksdel med möjlighet till kokplatta, en kyl med frysfack, diskbänk och skåp. I hallen finns badrum med dusch och en klädkammare.

Boendet är integrerat i ett bostadsområde och med sina stora fönster och luftiga rum är det lätt att känna sig som hemma. Här kan du promenera, sy, hantverka, baka eller njuta framför en brasa i en av våra öppna spisar. I den centrala samlingssalen ryms vår matsal med restaurang med utsikt mot trädgården och våra höns. Samlingssalen som kallas Torget gör Hedegården unikt. Högt till tak och med stor yta som bildar en mittpunkt till varje avdelning. En utmärkt plats för uppträdanden som till exempel dans, musik och teater men även om du bara vill ta en promenad se dig omkring eller spela på vår bangolf. Vi erbjuder våra boende både sällskap och trygghet. Alldeles intill Hedegården ligger Säveåns naturområde med vackra vitsippsdalar och Säveån med all sin sköna natur och rika djurliv. Från boendet är det nära till buss- och pendeltågsstation och det finns en bra besöksparkering.

Aktiviteter

På Hedegården erbjuder vi aktiviteter utifrån önskemål, både i grupp och individuellt. Vi har en aktivitetsansvarig som gör scheman veckovis. Vi arbetar med levnadsberättelser och gör aktivitetsanalyser för att fånga upp vad de boende har för intressen.

Här finns två aktivitetsrum - ett där vi kan måla, hantverka, gympa eller annat efter önskemål. Det andra är anpassat för demensvård enligt reminiscensmetoden, där inredning och föremål syftar till att väcka minnen till liv. Vi har ett spa som tar dig till en strand vid havet. I sparummet finns ljusterapilampa som en stor sol på väggen och med en bakgrunden av blå himmel och hav. Du sitter med sand under fötterna och njuter av havsbrus. Där finns även massagestol, sminkbord och möjligheter till bland annat manikyr, fotbad, massage med mer. Hos oss finner du även ett relaxrum där vi har en relaxstol där du kan lägga dig och sakta gungas till ro till tonerna av avslappnande musik. Är du intresserad av träning så finns givetvis en träningsdel för dig. Den som vill kan ta sig en tur med vår parcykel, en dubbelbemannad cykel, som man kan åka med på utan att själv behöva cykla.

Du kan även fylla din dag med en tur till våra fyra höns eller något av våra två akvarium. Dessa sköts av boende och personal tillsammans.

Det är bara fantasin som sätter gränser för vad vi hittar på!

Mat & dryck

All mat lagas i vårt eget kök av våra egna kockar. Du väljer själv om du vill äta i den centralt belägna matsalen eller i matsalen på din avdelning eller i lägenheten. I den centrala matsalen är även besökare till våra boende välkomna att äta lunch.

Vård & omsorg

Den hjälp du får ifrån oss utgår alltid efter ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. Utifrån genomförandeplanen styr den enskilde sin vardag. En omvårdnadsansvarig sjuksköterska ansvarar för din sjukvård och samverkar med läkare från vårdcentralen som kommer och besöker Hedegården en gång i veckan. Du har även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast.

Kontakta oss