Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
A couple of people posing for the camera
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Riddarstensgården i Lerum

Riddarstensgården är ett äldreboende för personer med demenssjukdom som ligger i ett lugnt grönområde med naturen inpå knutarna och goda möjligheter till dagliga promenader.

  • Silviahemcertifierat boende
  • 100% nöjda kunder
  • Musik & sång
  • Taktil massage
  • Filmkvällar

Boendet

Riddarstensgården består av fem enheter med totalt 40 enrumslägenheter. Inom varje enhet finns gemensamhetsutrymmen och fina uteplatser.

För att alla ska trivas på Riddarstensgården jobbar vi efter orden omtanke, kärlek och gott bemötande gentemot dig som kund, dina anhöriga och de som jobbar hos oss. Humanas värdeord glädje, engagemang och ansvar genomsyrar hela verksamheten.

Aktiviteter

För att skapa en meningsfull vardag anordnar vi varje vecka olika aktiviteter, som till exempel gymnastik, allsång, tipspromenad, utflykter, högläsning, pubkvällar, café och sällskapsspel. Vi har även personal som är utbildade för att ge taktil massage. Vi använder oss mycket av sång och musik, vilket har en positiv effekt på personer med demenssjukdom.

Aktiviteterna planeras av vår aktivitetsansvarige, men givetvis bestämmer du själv vad du vill delta på och ger önskemål på aktiviteter du tycker är roliga. Året runt prioriteras utevistelse som promenader i vår park och i närområdet. Enskilda aktiviteter planerar du tillsammans med din kontaktman. Vi har även kulturaktiviteter och underhållning av skiftande slag.

Mat och dryck

På Riddarstensgården arbetar vi för att skapa hemtrevliga och trivsamma måltider utifrån en modell som tilltalar sinnena. Maten levereras av Dafgård och tillreds sedan i respektive avdelnings kök.

Vård och omsorg

Det stöd du får från oss utgår alltid från ett rehabiliterande förhållningssätt, det vill säga du gör det du kan själv och vi stöttar dig med resten. Bra omsorg och välmående är viktigt, därför sätter vi alltid ribban högt när det kommer till vårt dagliga arbete. Vi vill skapa goda förutsättningar för att varje boende ska känna att de har en meningsfull vardag. Vårt arbete utgår från Humanas vision "Alla har rätt till ett bra liv".

Lerums kommun ansvarar för tillgång av sjuksköterska, fysioterapeut och arbetsterapeut.

Silviahemmets emblem

Kontakta verksamheten