Hem 08-599 299 00 Växeln är öppen vardagar 8-17
Kontakta oss Hitta ett äldreboende nära dig
Tillbaka till Hitta ditt äldreboende

Humana Östhamra i Norrtälje

Humana har öppnat ett nytt äldreboende i Björnö, ett nytt område med närhet till både natur och Norrtälje stad. Humana Östhamra har 60 lägenheter, där varje våningsplan har en gemensam inglasad balkong och samvarorum mellan avdelningarna.

  • Balkong eller uteplats på varje plan
  • Gym & rehab
  • Växthus
  • Samlingssal
  • Stort aktivitetsutbud
  • Prisbelönt belysningssystem
  • Komfortkyla & solceller
  • Laddstolpar för elbil
  • Wi-fi i hela huset

Boendet

Äldreboendet erbjuder 60 lägenheter. Varje avdelning har ett gemensamt kök och vardagsrum och på varje plan finns en gemensam inglasad balkong med infravärme. Boendet har även andra stora gemensamhetsytor, såsom samlingssal, öppen balkong direkt från samlingssalen, aktivitetsrum, gym/rehab. I trädgården finns det ett växthus för de som önskar att ägna sig åt plantering.

Boendet kommer att utrustas med smarta tekniska lösningar för att skapa trygghet och trevnad för såväl boende som medarbetare. Till exempel har vi en belysningslösning som styrs helt automatiskt och som stöttar dygnsrytmen. I huset har vi komfortkyla som ger en  behaglig inomhustemperatur året om.

Lägenheterna

Varje avdelning består av tio lägenheter. Varje lägenhet är cirka 30 kvadratmeter stor. I varje lägenhet finns det en höj -och sänkbar säng, platsbyggd garderob, kokvrå med liten kyl och frysfack, en taklampa, sänggavel med inbyggd belysning en taklampa och ett funktionsvariationsanpassat badrum. Det finns en vägghängd TV i varje lägenhet med ett basutbud av kanaler. Allt detta ingår givetvis i hyran.

Se exempelritning av lägenhet

För att få flytta in på Östhamra så krävs det att du har ett biståndsbeslut från kommunen om särskilt boende.

Aktiviteter

På Humanas äldreboenden erbjuder vi regelbundet aktiviteter för kropp, knopp och själ. Vi har en aktivitetsansvarig som ansvarar för att organisera individuella aktiviteter och gruppaktiviteter. Utbudet av aktiviteter baseras på de boendes önskemål. Njut av utsikten på den öppna balkongen, måla i aktivitetsrummet eller träna i gymmet. I trädgården finns det ett växthus, sköna sittgrupper och möjlighet till promenad. Här finns något för alla!

Den stora samlingssalen med tillhörande pentry kan användas vid gemensamma aktiviteter som sittgympa, musikunderhållning eller pubkvällar. Den kan även nyttjas när anhöriga kommer på besök eller vid födelsedagsfiranden.

Se film

Se filmen från Humana Östhamra

Intresserad av att flytta in?

Är du intresserad av att bo här?

Det är kommunens biståndsbedömare som avgör om du kan bli beviljad plats på ett särskilt boende (äldreboende). När du har fått ett beslut, får du själv välja vilket boende du vill flytta till i mån av plats.

Nu kan du med biståndsbeslut ställa dig i kö, och vi kommer att ta emot inflyttningar från att vi öppnar i september. Vill du komma på visning kontakta oss gärna så ordnar vi en visning i mindre sällskap. Vill du redan nu anmäla ditt intresse, kan du fylla i nedan formulär så kontaktar vi dig när det börjar bli visningsdags! Eller så kan du kontakta verksamhetschef Sara Söderling.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor eller funderingar.

Intresseanmälan Norrtälje Östhamra

Hur hörde du talas om boendet?
Jag är intresserad av att bli kontaktad angående:

Kontakta oss